Издирваният за контрабанда Никола Николов Паскал“ е арестуван в Сърбия.Това

...
Издирваният за контрабанда Никола Николов Паскал“ е арестуван в Сърбия.Това
Коментари Харесай

В Сърбия арестуваха контрабандиста Паскал

Издирваният за контрабанда Никола Николов „ Паскал “ е задържан в Сърбия.

Това се е случило след профилирана полицейска интервенция на българските и сръбските специфични служби.

По непотвърдена информация задържането е станало в петък.

Николов е напуснал страната с каравана още на 29 март. През годините Паскал е бил помощник на Национална работа „ Сигурност “ (днес ДАНС), която беше част от Министерство на вътрешните работи до 2008 година

Паскал беше разгласен за интернационално търсене.

Той е обвинен за присъединяване в незаконна група за контрабанда, обвързвана с „ Пуделгейт “. При нея бяха арестувани доверените лица на Бойко Рашков татко и наследник Димитрови, шефката на митниците Петя Банкова и ексглавният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Следите водят към босовете на Политическа партия Асен Василев, Бойко Рашков и Кирил Петков.

В ъндърграунд средите Никола Николов – Паскал е именуван „ кралят на цигарите “. Твърди се, че държи най-големия канал за трафик на тютюневи произведения. Има данни, че количествата цигари, минали през този канал в последните 3 години, се нараснали няколко пъти.

Така нареченият Паскал е от Димитровград. Още през 80-те години на предишния век той почнал работа като митничар в Свиленград, само че работното му място било граничния пункт „ Капитан Андреево “.  След ареста му Николов е закаран за задържане пред арбитър. Предстои дело за екстрадицията му в България.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР