Родители настояват отново да бъде разрешено провеждането на допълнителни образователни

...
Родители настояват отново да бъде разрешено провеждането на допълнителни образователни
Коментари Харесай

Родители искат отново да се разрешат допълнителни образователни занимания в градини и училищата във Варна

Родители упорстват още веднъж да бъде позволено провеждането на спомагателни просветителни занимания в детските градини и учебните заведения във Варна. В поддръжка на настояването е инициирана онлайн подписка. До момента петицията, основана преди по-малко от седмица, е подкрепена от над 80 души, съобщава .

„ Допълнителните просветителни действия, като спорт, изкуства, музика, роботика, занимателна математика, както и визити на театрални постановки, играят основна роля в детското развиване. Те обогатяват прекарванията на децата, предизвикват тяхното въображение и подкрепят развиването на обществени умения.

За страдание, Варна е едно от дребното обитаеми места в България, където разпоредба не разрешава отдаването на общински пространства на юридически лица за осъществяване на просветителни и културни действия. Това ограничаване лишава нашите деца от благоприятни условия, налични за техните връстници в други елементи на страната, поставяйки ги в неравнопоставено състояние. Като резултат, родителите са принудени да карат децата си на уроци отвън образователно време, което усилва трафика, разноските и понижава качественото време, което фамилиите могат да прекарат дружно “, стимулират настояването си основателите на подписката.

Настояват Общинският съвет на Варна да преразгледа тази разпоредба, с цел да разреши на юридически лица да оферират спомагателни просветителни действия в детските градини и учебните заведения. Според тях с тази тази смяна ще осигурим на децата разнородни просветителни и културни благоприятни условия, които са от значително значение за тяхното развиване. Освен това ще се понижи трафика в града, като родителите няма да би трябвало да карат децата си на разнообразни места за спомагателни уроци. Ще се възвърне опцията за визити на театрални трупи и други културни събития в образователните заведения, което ще обогати образователния развой. Ще се даде на родителите опция да прекарват повече време със своите деца, вместо да губят време в пътувания и превоз.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР