Съдържание:Разберете възможностите сиКъде се плащат здравни осигуровкиПлащане на месечната здравна

...
Съдържание:Разберете възможностите сиКъде се плащат здравни осигуровкиПлащане на месечната здравна
Коментари Харесай

Как да си платя здравните осигуровки?

Съдържание:

Разберете опциите сиКъде се заплащат здравни осигуровкиПлащане на месечната здравна вноска в НАППлатете здравните осигуровки на сподели на easypayКаква сума да отделите за здравни осигуровкиИзберете верния проект за здравно обезпечаване  по какъв начин да си платя здравните осигуровки?

Плащането на здравна осигуровка в България може да наподобява обезсърчително начинание, само че е значима инвестиция във вашето богатство.

С вярната информация и малко обмисляне можете да намерите проект, който дава отговор на вашия бюджет и ви обезпечава нужното покритие. Ето какво би трябвало да знаете за това по какъв начин да плащате за вашата здравна осигуровка.

Разберете опциите си

Преди да можете да платите за вашата здравна осигуровка, би трябвало да разберете вашите благоприятни условия. Има няколко метода да получите здравноосигурително покритие, в това число посредством вашия шеф.

Преди да пристъпите към заплащане, е добре да си извадите информация за персоналния си здравно-осигурителен статус. Имайте поради, че вноските за здравно обезпечаване са разнообразни за другите месеци и години. Това е по този начин, тъй като те се пресмятат въз основата на % от минималната работна заплата за страната, а тя се мени годишно.

Къде се заплащат здравни осигуровки

Плащане на месечната здравна вноска в Национална агенция за приходите

Ако нямате достъп до спонсорирана от работодателя осигуровка, можете да си платите месечната вноска за здравно обезпечаване в офис на Национална агенция за приходите. Може да ги платите онлайн с ПИК на Национална агенция за приходите или с електронен автограф.

Платете здравните осигуровки на сподели на easypay

Друг метод да си платите здравните осигуровки е в офис на easypay. Офисите на тези медиатори ще изискат ваши персонални данни с цел да осъществят заплащането.

Каква сума да отделите за здравни осигуровки

След като разберете вашите благоприятни условия, би трябвало да определите бюджета си за здравно обезпечаване. Това ще зависи от вашите доходи, разноски и равнището на покритие, от което се нуждаете. Ще желаете да вземете поради както месечната си награда, по този начин и всички разноски от личния ви джоб, като приспадане, доплащане и други.

Може да се наложи да коригирате бюджета си, с цел да поемете разноските за застраховка, или може да се наложи да обмислите проект с по-ниска награда и по-високи разноски от джоба ви.

Изберете верния проект за здравно обезпечаване

След като имате поради бюджета, би трябвало да изберете верния проект за здравно обезпечаване. Помислете за равнището на покритие, от което се нуждаете, както и за всички характерни преимущества или услуги, от които се нуждаете, като да вземем за пример покритие за медикаменти с рецепта или услуги за психологично здраве. За тази цел е добре да имате в допълнение здравно обезпечаване, което се предлага от застрахователните компании.

Вижте още по какъв начин се вади нова здравна брошура?

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР