Съдържание:Произход и история на пижаматаИзбор на пижамаПижама от памукСатенена пижамаПижама

...
Съдържание:Произход и история на пижаматаИзбор на пижамаПижама от памукСатенена пижамаПижама
Коментари Харесай

Как да изберем най-добрата пижама?

Съдържание:

Произход и история на пижаматаИзбор на пижамаПижама от памукСатенена пижамаПижама от копринаПолиестерни пижамиЦветове и щампи на пижамитеБъдещето на пижамите  Как да изберем най-хубавата пижама?

Пижамата е облекло за сън, което обаче има забавна история и доста повече почитатели, в сравнение с нормално си мислим. Изборът на пижама за сън е забавен въпрос, който може да откри приемлив отговор след запознаване с функционалностите на дрехата за сън.

Произход и история на пижамата

Думата пижама е индийска дума, с която в далечната източна страна назовавали необятните панталони с връзки на кръста. Британците, които колонизирали Индия, ги намирали за доста комфортни за следобеден сън, а по-късно почнали да спят с тях и нощем. Така дългата бяла риза за нощния сън отстъпила на комфортната индийска дреха. Жените се включили към мъжете в избора на пижамата за сън чак към времето на Първата международна война.

Заедно с индийците пижами носели турците и иранците и тяхното облекло за сън приличало на индийското. Освен панталона те имали и горна част, състояща се от дреха с копчета от горе до долу и дребна яка.

Освен че е елегантна и шарена тази дреха е извънредно комфортна за сън. С нея мраз не се усеща, тя не се нагъва, подвига или смъква, не затруднява по никакъв метод придвижването на тялото. Стига да бъде вярно подбрана.

Избор на пижама

Пижамата е облекло, завладяващо с простотата, която печели доста фенове. Дава невероятна независимост и улеснение на тялото, в случай че и материите от които се създава, дават отговор на избрани условия.

Пижама от памук

 Как да изберем пижама

Памучната пижама е класика, тъй като това е материалът, съвършен за нощната отмора. Осигурява топлота и е комфортен за носене часове наред. Освен това е материята, към която би трябвало да се насочат всички, страдащи от алергии. Що се отнася до абсорбирането на потта памукът е най-хубавият избор.

Сатенена пижама

Сатенът е първокласният вид на дрехата за сън. Казват, че това е най-хубавата тъкан за съня. Задържа топлината и е доста комфортна материя. Нивото на комфорт с нея е най-високо.

Пижама от коприна

Копринената пижама е знак на разкош и имат съществена цел да основат чувство за грациозност даже в нощния сън. Освен това коприната контролира телесната температура и поддържа хладина през лятото, а през зимата топли. Изключително меката и гладка материя, каквато съставлява естествената коприна, основава неповторимо чувство за комфорт.

Полиестерни пижами

 Избор на пижама

Изкуствените материи не са най-хубавият избор за материал за пижама, само че въпреки всичко дават опция за по-широк избор. Те са извънредно ефирни и подхождат на най-горещите летни дни.

Цветове и щампи на пижамите

В цветово отношение, както и във връзка с декорациите посредством щампи тази дреха дава в действителност неограничени благоприятни условия. Различни, даже контрастни цветове на горната и долната част на пижамата са изцяло в реда на нещата, както и разнообразни изображения, от щампи до бродерии и спомагателни детайли като панделки, ширити и други са разрешени, с цел да основат нужното въодушевление преди заспиване.

Бъдещето на пижамите

Бъдещето на пижамите е ярко и завладяващо. Тази непретенциозна дреха може да се окаже пионерът, който ще проправи пътя към нововъведенията в облеклото на бъдещето. Вече е изобретена интелигентна пижама, която споделя приказки на децата. Със сигурност нанотехнологиите и електронните материи ще намерят място в пижамата на бъдещето.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР