Известна със своя освежаващ вкус, кокосовата вода е популярна напитка

...
Известна със своя освежаващ вкус, кокосовата вода е популярна напитка
Коментари Харесай

Ползи от кокосовата вода

Известна със своя ободрителен усет, кокосовата вода е известна напитка в доста елементи по света. Освен, че е вкусна, кокосовата вода е и доста потребна.

Кокосовата вода съставлява бистрата течност, която се съдържа в кокосовия орех. Прясната кокосова вода е запазена марка за тропическите страни, където порастват кокосови палми. Пакетираните кокосови води обаче са налични в целия свят, в това число и в България. За да се направи кокосова вода, пресните зелени кокосови орехи се берат и отцеждат. Течността постоянно е и пастьоризирана, което оказва помощ за унищожаването на всевъзможни бактерии и удължава периода на валидност.

Освен че служи като освежаваща опция на елементарната вода, кокосовата вода е богата на електролити.
Хранителни субстанции в кокосовата вода
Кокосовата вода съдържа изобилна доза от няколко хранителни субстанции като натрий, калий, калций, магнезий и витамин С и витамини от групата В. Друг неин плюс е, че има по-ниско наличие на калории и въглехидрати. Заради огромното количество електролити, кокосовата вода е подобаваща освен за хидратиране на организма, само че и за заменяне на спортните питиета след интензивна подготовка.

 Добави изложение
Ползи от кокосовата вода
Богатство на антиоксиданти: Кокосовата вода е богата на антиоксиданти, като най-голямо количество се съдържа в прясната кокосова вода, употребявана незабавно след отварянето на кокосовия орех. Пастьоризирането понижава равнищата на антиоксидантите, само че въпреки всичко и в този тип вода се съдържат от тези извънредно потребни хранителни субстанции. Както е известно, антиоксидантите пази организма и благоприятстват цялостното здраве.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР