Съдържание:Метод за избягване на белкиКак да изплашим белкитеАко белките си

...
Съдържание:Метод за избягване на белкиКак да изплашим белкитеАко белките си
Коментари Харесай

Борба с белките - как да се отървем от дребните хищници?

Съдържание:

Метод за отбягване на белкиКак да изплашим белкитеАко белките си проправят път в къщатаКапани за белки  Борба с белките

Белките са животни, които се усещат отлично на непозната територия през цялата година. Те ядат храна за птици, скапват отгледани зеленчуци, обичаните ви цветя в градината и обръщат всичко на тавана. Двойка влюбени белки може да се трансформира в цяла войска гризачи и да окупира дома ви за дълго време.

Борбата с тези животни не е задача за един ден, лишава време и самообладание. Ако желаете да се отървете, мобилизирайте силите си и започнете още в този момент.

В нашето управление се опитахме да дадем информация за битка с дребните хищници.

Метод за отбягване на белки

Много по-лесно е да контролирате животните на улицата, в сравнение с да се пробвате да ги изгоните от тавана. Затова направете всичко по този начин, че белките да нямат интерес към дома ви. Започнете с елементарни стъпки.

Събирайте ядките, жълъдите, плодовете от земята, а също по този начин изрязвайте клони по дърветата, тъй че вредителите да не се изкачват на покрива през тях. Ако отглеждате кокошки и други птици, вземете специфични ограничения, защото те са цел на белките. Постарайте се да махнете всички вероятни предмети, които ще оказват помощ на белката да се изкачи на тавана ви или да влезе в кокошарника.

Как да изплашим белките

Ако нищо не стопира белките и те не престават да ви посещават, пробвайте се да употребявате светлина - оставете окачете огледала в къщата и тавана. Те могат да принудят животното да избяга. Шумът също прави работа. Закачете по двойки кенчета от питиета, да вземем за пример, на дърветата - по този начин и при най-лекият вятър те ще подвигат звук. Това е елементарен метод да се справите с белките и да ги държите надалеч.

Ако белките си проправят път в къщата

 Белки

Ако дребните гризачи са съумели да влязат в дома ви, отстранете всичко годно за консумация от стаята, в която са. Ароматът притегля белките. Освен това разчистете от всичко, което може да се употребява от гризачи за гнездене като хартия, остарели тапети, вълнени облекла и така нататък Ако имате котка или куче може да разпръснете козината му. Постоянното чувство за наличието на див звяр ще изплаши вредителите.

Капани за белки

Използвайте клопки за справяне с белки. Поставете клетката в дупката, която гризачът употребява за влизане и излизане от къщата. Когато различните проходи са добре затворени, белките няма да имат различен избор, с изключение на да влязат в клопката. Дръжте клопките на място, до момента в който бъдат хванати всички вредители. За предпочитане е да употребявате хуманни клопки. Те просто затварят гризача в клетка и можете да го пуснете на независимост някъде надалеч от вкъщи ви.

Белките доста обичат яйца. Ако забележите, че изчезват яйца от кокошките ви, това е сигурен симптом, че вредителите са при вас. Използвайте тези способи, с цел да ги прогоните от парцела си и да спасите домашните птици.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР