Съдържание:ЛешницитеБадемитеФъстъцитеОрехитеКашу Ядките са солено лакомство – добавка към трапезата, която

...
Съдържание:ЛешницитеБадемитеФъстъцитеОрехитеКашу Ядките са солено лакомство – добавка към трапезата, която
Коментари Харесай

Кои са най-полезните ядки?

Съдържание:

ЛешницитеБадемитеФъстъцитеОрехитеКашу  Най-полезните ядки

Ядките са солено лакомство – добавка към трапезата, която ни подтиква да желаеме от ден на ден и повече. Освен вкусна храна, ядките могат да бъдат здравословен детайл от основаването на пълностоен хранителен режим.

Тези храни имат, както скъпи вкусови качества, по този начин и потребни здравословни свойства. Ядките са значим източник на хранителни субстанции, които могат да подкрепят разнообразни аспекти на здравето ни.

Интегрирането им в хранителния режим може да бъде потребно за общото ни физическо и психическо благоденствие.

Ето кои са най-полезните ядки:

Лешниците

 Кои са най-полезните ядки?

Лешниците са потребни ядки, защото са богати на мононенаситени мазнини, фибри, витамин Е и фолиева киселина. Те са удобни за здравето на сърцето, като понижават равнищата на неприятния холестерол в кръвта. Освен това витамин Е в лешниците е мощен антиоксидант, който оказва помощ за отбрана на клетките от увреждане.

Тези ядки съдържат магнезий, който е значим за контролиране на кръвното налягане и подкрепяне на мускулната функционалност. Те са също по този начин са източник на фолиева киселина, която е значима по време на бременност за здравето на бебето.

Бадемите

Бадемите са богати на протеини, витамин Е и магнезий. Освен това те съдържат здравословни мазнини, като мононенаситени мазнини, които се свързват с възстановяване на здравето на сърцето посредством понижаване на равнищата на неприятния холестерол и риска от сърдечни болести.

Те съдържат още и калций, който е значим за здравите кости и зъби. Също по този начин бадемите се свързват с понижен риск от развиване на диабет вид 2 и оказват помощ за управление на кръвната захар.

Фъстъците

Фъстъците са цялостни с белтъчини, мононенаситени и полиненаситени мазнини, фибри, витамин Е, магнезий и фолиева киселина. Те могат да оказват помощ за понижаване на риска от сърдечни болести и за подкрепяне на здравето на мозъка.

Ядките източник на минерали като магнезий, което оказва помощ за усвояването на калцият и поддържането на здравето на костите. Фъстъците са потребни още и поради своя невисок гликемичен показател. Тяхната консумация служи за възстановяване на контрола върху кръвната захар. Това е изключително потребно за хора с диабет или риск от развиване на диабет вид 2.

Орехите

 Полезни ядки

Орехите като бразилски и гръцки орехи са едни от най-полезните ядки - те са източник на омега-3 мазнини, витамин Е и антиоксиданти. Орехите са източник на витамини и минерали като цинк и селен, които играят значима роля в укрепването на имунната система и битката с инфекции. Някои орехи съдържат значими минерали като калций, магнезий и фосфор, които подкрепят здравето на костите и зъбите.

Орехите са още богати на антиоксиданти, които оказват помощ за отбраната на клетките от увреждане, провокирано от свободните радикали. Това може да подкрепи за понижаване на риска от развиване на разнообразни болести и за поддържане на здрава кожа и имунна система.

Кашу

Кашуто е потребен тип ядки, защото съдържа значими минерали като цинк, магнезий и желязо. То може да подкрепи имунната система и да усъвършенства здравето на костите. Кашуто е богат източник на мононенаситени мазнини, които могат да оказват помощ за поддържане на здравето на сърцето посредством понижаване на равнищата на неприятния холестерол (LDL) и повишение на равнищата на положителния холестерол (HDL).

Ядките съдържат още витамин Е – антиоксидант, осигуряващ отбрана на клетките и поддържане на здрава кожа. Освен това, кашуто съдържа омега-3 и омега-6 мастни киселини, които поддържат оптималното здраве на мозъка и усъвършенстват когнитивните функционалности.

Вижте още: Защо се накисват ядките.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР