Съдържание:Конвенционални препарати срещу варовик, продавани в търговската мрежаЛимонов сок срещу

...
Съдържание:Конвенционални препарати срещу варовик, продавани в търговската мрежаЛимонов сок срещу
Коментари Харесай

Как да изчистим варовика в банята и кухнята

Съдържание:

Конвенционални препарати против варовик, продавани в комерсиалната мрежаЛимонов сок против котлен камъкОцет против варовикБИО препарати против варовик  Как да почистим варовика в банята и кухнята

Освен в случай че не стартираме да чистим усърдно и с озлобление кухнята и банята си всеки ден, то неизбежно ще се сблъскаме със следите от варовик, които остават след потреблението на вода в тези пространства.

Не си мислете, че е належащо водата да е прекомерно варовита или пък да имаме течове по тръбите или към мивката си, с цел да видим следите от варовик по тях. С течение на времето той просто се натрупва и е освен неприятна панорама от чисто естетически тип, само че може да нанесе и съществени вреди по всички железни повърхности.

Преди да ви покажем по какъв начин елементарно да изчистите варовика в банята или кухнята си, дано първо ви срещнем с това какво съставлява той.

Варовикът, който постоянно се среща и като котлен камък, е съединяване от минерални соли и то основно от калциев карбонат. Той оставя мъчно заличими следи по мивките, крановете, стените на душа, както и по всички железни повърхности, плочки и фаянс, които имат директен допир с вода. Най-бързо се натрупва в тези кътчета, където водата е по-варовита, както и в случай че употребяваната за потребностите на дома вода е с по-висока температура. Или другояче казано - мъчно можете да се предпазите от появяването на варовик, само че пък има способи, с които да го почиствате. Ето най-често използваните от тях.

Конвенционални препарати против варовик, продавани в комерсиалната мрежа

Няма потребност да ви цитираме съответни марки, разфасовки и така нататък на всички препарати, които са ефикасни при премахването на варовик от банята или кухнята ви. Имайте поради, че множеството от тях са киселинни препрати, които целят разграждането на котления камък и съдържат в себе си фосфорна и/или сярна киселина. Много е значимо да следвате прецизно упътването на производителите на сходни синтетични препарати, както и не е желателно потреблението им върху повърхности от гланц или мрамор. Рискувате трайно да ги увредите.

Лимонов сок против котлен камък

 Почистване на варовик с лимонен сок

Може да не разполагате с никакви препарати вкъщи си против котлен камък или пък сте решили да пестите средства. В сходен случай използвайте лимонен сок за разчистване. Просто изстискайте няколко лимона в купа и навлажнете със сока им хартиена забрадка. Увийте я сходно на компрес към крановете си или пък я разстелете върху мивката. Изчакайте към 90 мин. и забършете със суха домакинска забрадка. Изплакване не е належащо, тъй като лимонът ще ароматизира прелестно помещението, в което сте го употребявали.

Оцет против варовик

Оцетът е още по-мощно средство от лимоновия сок при битката против варовика. С него действате по аналогичния метод, както е разказано и с лимоновия сок, само че заради мощната миризма на оцета е добре да измиете добре всички повърхности, върху които сте го ползвали. Ако желаете и да ги полирате, можете да употребявате сода за самун. Така ще получите превъзходен свършек на активността си.

БИО препарати против варовик

Обикновено тези препарати са много по-скъпи, само че рискът да увредите трайно каквито и да са повърхности в дома ви е най-малък. Те са направени въз основата на етерични масла, най-много цитрусови и употребявани по предопределение и постоянно, са доста ефикасни против котления камък.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР