Съдържание:Какво трябва да знаем за млечните зъби и как се

...
Съдържание:Какво трябва да знаем за млечните зъби и как се
Коментари Харесай

Как се вади млечен зъб?

Съдържание:

Какво би трябвало да знаем за млечните зъби и по какъв начин се вади млечен зъб?  Как се вади млечен зъб? ‹›  Загряващи пластири при болки и контузии Препоръчано за теб:Загряващи пластири при болки и травми20.00 лева.Виж ››

Всички деца имат млечни зъби, които се сменят в друг стадий, като предните падат първи, а задните сред 10-13 години. Понякога обаче може зъб да се клати, само че по този начин и не желае единствено да падне, което предизвиква дискомфорт на детето и му пречи да се храни.

Какво би трябвало да знаем за млечните зъби и по какъв начин се вади млечен зъб?

На към 5 години стартира да се сменят първите млечни зъби с непрекъснатите при децата, като въпреки всичко това е и самостоятелно, като по този начин при едни малчугани може да е по-рано, а при други на по-късен стадий. Млечните са доста значими, а точно те са като подготовка за непрекъснатите, като по тази причина е от изключително значение да се сменят в избран период, като по този начин непрекъснатите ще са много по-прави и ще се минимизира риска от откриването им.

Водейки детето на ортодонт, той ще може да реши ясно и съответно дали в тази обстановка се постанова ваденето на млечния. Случаите, когато сигурно би трябвало да се направи това са:

- в случай че има съществуване на киста или " джоб " ;

- ако има сериозен риск да се увредят непрекъснатите зъби;

- в случай че се развива пулпит;

- съществуване на доста напреднал детски кариес, който не може да бъде оздравял.

Можете да извадите и сами предните млечни зъби, само че единствено при изискване, че в действителност доста се клатят и с едно леко придвижване ще можете да извършите това. Задължително преди този момент си измийте идеално ръцете и ги дезинфекциите, с цел да не внесете някаква зараза. След като махнете зъба, сложете чиста марля на мястото и кажете на детето да притисне добре със зъбки за 15-20 минути, с цел да се спре кървенето. Задължително по-късно не се яде към 2 часа, а единствено може да се пие вода.

 Вадене на млечен зъб

Чест проблем през днешния ден е и това, че задните млечни не желаят да се сменят и по този начин непрекъснатите не могат да излязат, което може да докара до редица съществени дентални проблеми при децата.

Поради тази причина е значимо да посещавате постоянно стоматолога ви, който да преглежда зъбите и да следи положението им. Може да се среща и противоположния проблем, а точно млечния зъб да падне доста рано, като тогава още веднъж се постанова консултация с зъболекар.

Така лекарят ще ви предложи разнообразни разновидности, с цел да се " резервира " това място за непрекъснатият, който ще излезе, като по този начин ще се минимизира риска от погрешно нареждане на зъбите по-късно. Ако не извършите това, тогава е доста допустимо зъбите да се скупчат на едно място, като по този начин един тип да се намират един върху различен.

При вадене на млечен зъб не би трябвало да се прави упойка, само че въпреки всичко има и разнообразни средства за обезболяване, които са щадящи и не стресират децата. И не на последно място, би трябвало да съхраните успокоение, с цел да можете да не стресирате по този начин и вие детето, което така и така евентуално има боязън от ортодонт.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР