Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане

...
Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане
Коментари Харесай

Главчев разпореди да бъде отменено решението за създаване на болница Мама и аз

Ще бъде потърсена отговорност от хората, внесли решението за разглеждане от Министерския съвет, е записано още в решението.

Ако отчетът за анулация на решението не бъде подаден през днешния ден от служебния министър на опазването на здравето, Главчев ще предложи на президента Румен Радев служебният министър на опазването на здравето Галя Кондева да бъде освободена от поста.

На 30 април Министерският съвет утвърди основаването на Многопрофилна болница за интензивно лекуване " Мама и аз ", София, според законоустановения ред за задачата в Закона за лечебните заведения, оповестиха от пресслужбата на кабинета.

Инвеститорът е " Търговска лига - Глобален аптечен център " и има желание да сътвори лечебно заведение, чиято лечебна активност ще се осъществя по 39 медицински специалности, в 30 клиники и отделения с общо 413 кревати, отделения без кревати и лаборатории за диагностика и лекуване на хора както от нула до 18 години, по този начин и над 18-годишна възраст.

Инвеститорът има подготвеност за създаване на многопрофилната болница в период до 48 месеца от решението на Министерския съвет за одобрение основаването на лечебното заведение за болнична помощ. Около парцела има добре планувана и построена инфраструктура, която дава отговор на потребностите на нараствания трафик. Предвижданата инвестиция за градежа на болничното заведение е 120 млн. лв.. Предвижда се планът да бъде осъществен с парични средства от комерсиалната активност на вложителя, както и посредством средства от банкови институции.

Решението провокира негативни реакции на президента и вицепрезидента, ПП-ДБ, Движение за права и свободи. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР