Малко повече от две седмици преди предсрочните парламентарни избори ГЕРБ

...
Малко повече от две седмици преди предсрочните парламентарни избори ГЕРБ
Коментари Харесай

Преднината на ГЕРБ пред ПП-ДБ се увеличава – доближава 11 пр. пункта

Малко повече от две седмици преди предварителните парламентарни избори ГЕРБ усилва преднината си пред ПП-ДБ до близо 11 прочие пункта. Това демонстрира настоящо проучване на „ Тренд “, осъществено по поръчка на „ 24 часа “ измежду 1003 пълнолетни жители в интервала 11 – 18 май. Данните демонстрират, че групировката на Бойко Борисов би получила 26.1% от гласовете на деклариралите, че ще гласоподават, до момента в който водената от Кирил Петков, Асен Василев и Христо Иванов коалиция – единствено 15.4%.

За съпоставяне, в проучването на „ Тренд “ през април преднината на ГЕРБ беше под 9%.

Сегашните резултати демонстрират, че ПП-ДБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане “ са доста близо по резултати и до последно няма да е ясно по какъв начин ще се наредят партиите в новия 50-и парламент. Ако сривът на ПП-ДБ продължи, не е изключено обединението да падне и до 4-то място.

Другите две обединения, които наподобяват сигурни участници в идващия парламент, са Българска социалистическа партия и „ ИТН “.

Изследването демонстрира ниска изборна интензивност – към 48%, т.е. евентуално ще гласоподават сред 2.5 и 2.7 млн. български жители.

Опцията „ Не поддържам никого “ към този момент събира над 5% от гласовете.



Няма сериозна разлика в желанията на българите сред изборите за народен и европейски парламент. Очаква се малко по-силен резултат на европейските избори за обединението ПП-ДБ (16.1%) и Възраждане (15.1%). За Българска социалистическа партия резултатът за евролистата ще бъде по-слаб спрямо националния избор.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР