Съдържание:Каква е разликата между Андроид и АйфонХардуерОперационна системаПотребителски интерфейсApp StoreСъвместимостСигурностЦена

...
Съдържание:Каква е разликата между Андроид и АйфонХардуерОперационна системаПотребителски интерфейсApp StoreСъвместимостСигурностЦена
Коментари Харесай

Каква е разликата между Андроид и Айфон

Съдържание:

Каква е разликата сред Андроид и АйфонХардуерОперационна системаПотребителски интерфейсApp StoreСъвместимостСигурностЦена  Каква е разликата сред Андроид и Айфон

Андроид и Айфон са две от най-популярните мобилни операционни системи в света. Въпреки че споделят някои прилики, има и обилни разлики сред двете платформи. В тази публикация ще разгледаме главните разлики сред Android и iPhone.

Каква е разликата сред Андроид и Айфон

Хардуер

Една от най-очевидните разлики сред Андроид и Айфон е хардуерът. Устройствата с Андроид се създават от разнообразни производители, в това число Samsung, LG и Гугъл, до момента в който iPhone се създават единствено от Apple. Устройствата с Android се оферират в необятна гама от форми и размери, до момента в който iPhone имат по-последователен дизайн.

Операционна система

Друга основна разлика сред Андроид и Айфон е операционната система. Android е платформа с отворен код, което значи, че всеки може да я персонализира и да сътвори свои лични версии на софтуера. От друга страна, операционната система на iPhone, iOS, е патентована, което значи, че единствено Apple може да я модифицира и популяризира.

Потребителски интерфейс

 Разлика сред Андроид и Айфон

Потребителският интерфейс е друга основна разлика сред Андроид и Айфон. Интерфейсът на Android е доста персонализиран и потребителите могат да изтеглят разнообразни стратегии за пускане и тематики, с цел да трансформират изцяло образа и чувството на устройството. За разлика от това, iOS има по-унифициран интерфейс с стеснен брой варианти за персонализиране.

App Store

Магазинът за приложения също е друг сред Андроид и Айфон. Магазинът за приложения на Android, Гугъл Play, има по-отворена политика, позволяваща на всеки да качва своите приложения, до момента в който App Store на Apple има по-рестриктивна политика и всички приложения се преглеждат, преди да бъдат предоставени за евакуиране.

Съвместимост

Друга основна разлика сред Андроид и Айфон е съвместимостта. Устройствата с Android са съвместими с по-широка гама от устройства и програмен продукт, до момента в който съвместимостта на iPhone е по-ограничена. Например устройства с Android могат да бъдат свързани с по-широка гама от аксесоари, до момента в който iPhone работят единствено с патентовани аксесоари на Apple.

Сигурност

 Андроид и Айфон

Сигурността е друга значима разлика сред Андроид и Айфон, Apple има известност за обезпечаване на по-добра сигурност от Android, с помощта на своята затворена операционна система и непоколебим развой на обзор на приложения. Android, въпреки това, има по-отворена платформа, което го прави по-податлив на злотворен програмен продукт и закани за сигурността.

Цена

И най-после, има разлика в цената сред Андроид и Айфон. Устройствата с Андроид нормално са по-достъпни, с по-широк диапазон от цени, налични за потребителите. За разлика от тях iPhones са по-скъпи, като най-новите модели костват над 1000 $.

В умозаключение, до момента в който Андроид и Айфон са известни мобилни операционни системи, има обилни разлики сред двете платформи.

Андроид има по-отворена платформа, адаптивен интерфейс и по-широка гама от съвместими устройства и програмен продукт. Междувременно iPhone предлага по-добра сигурност, по-последователен потребителски интерфейс и личен магазин за приложения. В последна сметка изборът сред Андроид и Айфон зависи от персоналните желания, бюджета и самостоятелните потребности.

Вижте още по какъв начин да удължим живота на батерията на смарт телефона.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР