Съдържание:Каква дървесина е подходяща за състаряване по този метод? Снимка:

...
Съдържание:Каква дървесина е подходяща за състаряване по този метод? Снимка:
Коментари Харесай

Състаряване на дърво с метода Шоу Суги Бан

Съдържание:

Каква дървесина е подобаваща за състаряване по този способ?  Състаряване на дърво с метода Шоу Суги Бан Снимка: Postgreen Homes/ YouTube‹›  Непромокаема постеля за пикник и плаж 140х200 см Препоръчано за теб:Непромокаема постеля за пикник и плаж 140х200 см22.00 лева.Виж ››

Зад термина Шоу Суги Бан се крие способ за състаряване и опазване на дървесина. Родината му е Япония, както се схваща от названието, а началото му се корени в ХVІІІ век.

Японците слагат като цел на тази техника да третират кедровото дърво, тъй че да бъде водоустойчиво, както да устоява и на атмосферни въздействия.

Шоу Суги Бан техниката по своята същина съставлява овъгляване на дървесината, по-точно на нейната повърхнина. Тя е подобаваща за отнасяне както на екстериорни, по този начин и на интериорни мебели. Получава се почерняване на дървото и това разкрива отчетливо линиите на неговата естествена естествена хубост. Задачата на техниката е да резервира дървената повърхнина за дълго време. Методът е на ниска цена и сполучлив и дава ненадейно забавен тип на състарените мебели.

Каква дървесина е подобаваща за състаряване по този способ?

В Япония работят с кедрово дърво поради химичните му свойства. Кедърът е лек и шуплест и съдържа подобаващ химичен съставен елемент. Може да бъде сменен с липа, която има сходни качества, само че най-подходящ е кедърът. Добър резултат се реализира и с борова, елова, кленова или дъбова дървесина.

За да се работи е нужна горелка. С нея дървото се обгаря добре, като се движи отмерено уредът по повърхността на дървото. Над всяка обработвана зона горелката се задържа към 5-10 секунди, с цел да не се появят сажди и да почернее доста. Безопасността изисква интервенцията да се прави навън.

 Шоу Суги Бан Снимка: Postgreen Homes/ YouTube

Следващата стъпка е да се в профил целият овъглен пласт с телена четка. Трябва да се покаже компактен, мрачен пласт в кафяво-черно, който отваря порите на дървесината.

Почистването става с компресор с въздух или мокра забрадка. Ако се минава с забрадка, след това би трябвало да се изчака дървото да изсъхне.

За идната стъпка от състаряване на дървото с този способ е обработката, за която е нужно варено ленено масло. То се нанася в великодушни количества върху изцяло изсъхнало дърво и се разнася с парцал. След като изсъхне, се поставя втори пласт от него.

Екстериорните мебели, обработени по този метод, се нуждаят от смазване на всеки 10-15 години, само че интериорните имат потребност от по-системна поддръжка. Крайният резултат е грациозен тип и дълготрайна устойчивост на дървесината.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР