Фолклорът и начинът, по който той докосва хората в съвременния

...
Фолклорът и начинът, по който той докосва хората в съвременния
Коментари Харесай

Анна Анова: Фолклорът и начинът, по който той докосва хората, е изключително преживяване

Фолклорът и методът, по който той допира хората в актуалния свят, е извънредно прекарване, ентусиазъм и носи чувство за допиране до корените ни. Това разяснява Анна Анова – тонрежисьор, вокалист и гъдулар в " Невидено " в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “

 

" Музика е част от самата мен, от всекидневието ми, от съществуването ми. Музиката за мен е част от всеки един човек. Музиката може и да лекува, тъй като след претрупан ден музиката, която обича, го отпуска. Фолклорната музика за мен е извънредно значима и значително години сме поели задачата с " Невидено “ да възродим фолклора, тъй като за жалост сме не запомнили корените си, “ сподели тя.  

 

Стартира своята музикална кариера с акордеон по съвет на собствен учител, само че след това получава опция да избере сред гъдулка и тамбура, и изборът й предопределя и развиването на музикалната й кариера в бъдеще. След 8 клас кандидатства и с много добър триумф приключва НМУ " Любомир Пипков “ гр. София със компетентност гъдулка.

 

" Това учебно заведение е дало доста на доста музиканти. Страшна школа е, тъй като е доста учене и няма по какъв начин да минаваш сред капките, което е доста потребно и учи на доста – освен на нещата, които се преподават, ами те построява и като човек това обучение. Доизградих се с помощта на моите преподаватели по тон в НАТФИЗ, които са прелестни хора, преподаватели и ментори, които ти дават специалност, която да обичаш “ показа тя и добави, че това за нея е един доста прекрасен метод да предадеш положително.

 

Анна Анова описа още и за присъединението й към етно-рок група " Невидено “, като по думите й всичко стартира от един моноспектакъл на Мирослав Моравски-Моро прави, след който елементарно са минали и основали група " Невидено “. " Първият театър беше " Невидена река “ по негов роман, като Моро споделя историята, а ние сме живия оркестър на сцената. Намерихме нашата си аудитория, която и до ден-днешен ни е вярна. “ Следва и мюзикълът по втората книга на Моро " Да опазиш Сребра невяста “, който за пръв път слагат на огромна сцена на Античния спектакъл в Пловдив.

Според нея от време на време чужденците правят оценка доста повече националната музика от самите нас, което е тъпо. " За благополучие стартира наклонност нещата да се възраждат, което е прелестно. Смятам, че не са малко хората, които се опитваме да намерим наличния метод в разнообразни стилове да накараме хората да слушат национална музика и да не не помнят корените си, “ сподели тя и даде за образец присъединяване си в плана на певицата DiA, която е композиция от национална музика и електронно звучене. 

Музикантът разгласи, че на 17 май й следва концерт в бар " 19 “ под формата на дует дружно с Мирослав Моравски от 19.00 часа, като ще бъдат показани песни от " Да опазиш Сребра невяста “, други авторски песни и кавъри. Концертът е отдаден на идеята да се извърши фантазията на първенеца по спортна пукотевица Елена Вълканова от Пловдив, която е с  двигателно увреждане, и която мечтае да показа България на съревнование в Сърбия. " Тя е герой, и макар казуса, който има, тя не се отхвърля. Тя е един заслужен образец, че не би трябвало да се отхвърляме, че би трябвало да подаваме ръка. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР