Съдържание:Как става отчитането в зависимост от вода на водомера? Отчитане

...
Съдържание:Как става отчитането в зависимост от вода на водомера? Отчитане
Коментари Харесай

Как се гледа водомер

Съдържание:

Как става отчитането според от вода на водомера? Отчитане на стрелкови водомер  Как се гледа водомер Снимка: byrev/ pixabay.com

Много пъти се постанова да отчетем сами данните от водомера си, а това затруднява много хора, които не знаят по какъв начин да поясняват цифрите и стрелките на апарата, отчитащ изразходваните кубици вода.

Всъщност тази инспекция не е комплицирана, в случай че се знаят някои съществени положения. Независимо от типа на водомера, знаците, отчитащи изразходваната вода, са показани от стрелки или числа, оцветени в червен цвят.

Литрите и милилитрите като част от кубика са постоянно в алено.

Как става отчитането според от вода на водомера?

Комбиниран водомер с цифрова ролка и три червени стрелки

Тези уреди разрешават елементарно отчитане. Информацията на изразходваните кубици и поредност от числа зад прозорец. Те са в черен цвят. Стрелките демонстрират литрите и са в алено. Тези стрелки могат да бъдат 3 или 4, като всяка от тях демонстрира х 0.0001, х 0.001, х 0.01 и х 0.1 елементи от кубика. Тези показания не се регистрират. Предава се единствено цифровият набор от черни цифри, намиращи се в прозореца, означен като m3, т.е. пространствен метър.

Отчитане на смесен водомер с черни и червени цифрови ролки и една алена стрелка

Това е различен тип водомер. Той също се регистрира елементарно. При него в ролковия прозорец има черни и червени цифри. Черните демонстрират кубиците, а подредените до тях червени са за литрите, които съставляват кубика. Има и една алена стрелка, която указва х 0.0001 част от литъра. Червените знаци служат за инспекция на водомера в лабораториите и не вземат участие при отчитане вкъщи. Гледа се единствено цифровият израз на числата в черно. Цифрите в алено, подредени до черните имат единствено ориентировъчен смисъл при закръгляне на крайния доклад.

Отчитане на стрелкови водомер

Този вид водомери са най-разпространени. Те се регистрират малко по-трудно, само че пък са доста точни. Както при останалите типове, в този вид черните стрелки още веднъж демонстрират кубиците, а алените са за литрите, които съставляват кубика. В тези водомери има 4 черни стрелки, три червени и една алена с три лъча. Тя има форма на триъгълник и служи единствено за отчитане чувствителността на уреда. Трите червени стрелки също не вземат участие в отчитането. Гледа се единствено това, което регистрират черните стрелки.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР