Съдържание:Измиване на прозорцитеГардеробКухняСтени и таванКилими и мека мебелНе забравяйте стайните/балконските

...
Съдържание:Измиване на прозорцитеГардеробКухняСтени и таванКилими и мека мебелНе забравяйте стайните/балконските
Коментари Харесай

Как да направим пролетно почистване на дома?

Съдържание:

Измиване на прозорцитеГардеробКухняСтени и таванКилими и мека мебелНе забравяйте стайните/балконските растения  пролетно разчистване

Покрай толкоз светли християнски празници като Коледа и Великден, ние сме привикнали не просто да украсим дома си, само че и да предприемем огромна акция по почистването му.

Да, всеки човек с задоволително положителни хигиенични привички и просвета бърше прахуляк, пуска прахосмукачка и мие пода в дома си най-малко един път седмично или пък се възползва от съответните компании, предлагащи сходни услуги, само че в тази ситуация става въпрос за огромно почистване- миене на прозорци, пране на завеси, главно разчистване на килими и мека мебел, оправяне на облеклата от дрешника и така нататък

Дейности, с които едва ли се занимавате всяка седмица и още по-малко пък бихте имали време за тях в натовареното всекидневие.

На пръв взор пролетното разчистване може да наподобява относително елементарно занятие, само че е добре авансово да решите какви действия ще предприемете във връзка с самото пролетно разчистване, както и с какви домашен препарати, уреди и други продукти ще би трябвало да се снабдите за тази си активност.

Съветваме ви да си извършите личен проект, както и в случай че желаете да е качествено почистването на дома ви, да си отделите един цялостен уикенд. И изцяло естествено е да включите в пролетното разчистване всички членове на семейството си.

Ето над какво би трябвало да помислите, с цел да можете да си съставите проект на деяние за пролетното разчистване:

Измиване на прозорците

Снабдете се със съответните препарати за разчистване на прозорци, с домашен ръкавици, кухненска хартия, кърпи за разчистване на прозорци или пък си закупете уред-чистачка за прозорци. Имайте поради, че това е моментът, в който би трябвало да пуснете и пердетата или завесите в пералнята, или пък да измиете щорите, при наличност на такива.

Гардероб

Пролетта е най-хубавото време да приберете топлите зимни облекла и да извадите на „ бял свят “ летните си одежди. Проветрете на слънце всичко това, което мислите да прибирате в дрешника си за пролетно-летния сезон, като авансово сте изчистили етажерките в дрешника си. Зимните облекла също би трябвало да са изпрани, преди да ги приберете някъде, очаквайки своя сезон.

Кухня

 пролетно разчистване на кухнята

Акцията по пролетното разчистване няма да е сполучлива, в случай че не обърнете внимание на кухненските шкафове, хладилника, фурната, котлоните и всичко належащо, което има потребност от усърдно разчистване. Дълго време неизползваните съдове, в това число и захабени тенджери, тигани и тави, също подлежат на обработка.

Стени и таван

Огледайте се добре за паяжини по стените и таваните, тъй като по време на общоприетото разчистване вие най-вероятно не ги забелязвате или нямате време да им обърнете внимание.

Килими и мека мебел

Ако разполагате със лична пароструйка или различен първокласен апарат за разчистване на мека мебел, матраци, килими и други подови настилки, в този момент е точният миг да запретнете ръкави. Можете да се свържете и със профилирана компания за разчистване на сходни тъкани.

Не забравяйте стайните/балконските растения

Освен че пролетно време съвсем всички растения изискват торене, те би трябвало да бъдат и „ изкъпани “. Може за вас това да е просто разчистване на праха от листата им, само че за тях си е „ разкриване “ на летния сезон!

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР