От първата мисия Chang'e през 2007 г., кръстена на митичната

...
От първата мисия Chang'e през 2007 г., кръстена на митичната
Коментари Харесай

Китайска мисия се готви да излети до обратната страна на Луната: Какво трябва да знаете за НАСА и космическата надпревара на Китай

От първата задача Chang'e през 2007 година, кръстена на митичната китайска богиня на луната, Пекин направи крачки напред в проучването на Луната.

Какво ще прави Chang'e 6?

Космическият кораб-робот на задачата ще кацне от североизточната страна на големия Южен полюс-Aitken Басейн. Това е най-старият ударен кратер в Слънчевата система.

Там той ще събира проби, които да донесе вкъщи на Земята, тъй че учените да могат да изследват какво има от противоположната страна на Луната за първи път. През 2019 година предшественикът на задачата, Chang'e-4, стана първият галактически транспортен съд, който сполучливо кацна на противоположната страна на Луната.

Виждаме единствено едната страна на Луната, тъй като лишава същото време да се върти към оста си, както прави в орбита към Земята, към един месец.

Китайските компании получават доста повече държавна поддръжка, което прави по-трудно за западния бизнес да се конкурират, сочат данните

Страната, коят...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР