Международният олимпийски комитет (МОК) обяви днес списък от 36 спортисти,

...
Международният олимпийски комитет (МОК) обяви днес списък от 36 спортисти,
Коментари Харесай

МОК обяви списък от 36 спортисти, които ще бъдат част от Отбора на бежанците

Международният олимпийски комитет (МОК) разгласи през днешния ден лист от 36 спортисти, които ще бъдат част от Отбора на бежанците на идните Игри в Париж това лято.

Тимът включва състезатели от 11 разнообразни страни на генезис, както и по сексуален симптом е разграничен на 23-а мъже и 13 дами. Въпросните спортисти-бежанци ще се състезават във водните спортове (плуване), лека атлетика, бадминтон, бокс, брейк, кану – слалом и спринт, колоездене на шосе, джудо, спортна пукотевица, таекуондо, повдигане на тежести и битка – и в двата стила (свободен и класически).

Отборът на бежанците ще съставлява " население от към 100 милиона души, което по една или друга причина не може да живее в своята страна ", счита МОК, обяснявайки още от образуването на тима.

С присъединяване си на Олимпийските игри вие ще демонстрирате човешкия капацитет за резистентност на духа и високи достижения. Това ще изпрати обръщение с вяра към повече от 100 милиона души по целия свят, които са напуснали родните си места и страните, в които са живели ", съобщи президентът на МОК Томас Бах по време на гала в Олимпийската къща в Лозана (Швейцария).

Отборът на бежанците, проведен и поддържат от МОК, ще взе участие на Олимпийски игри за трети път след предходните им представяния през 2016-а година в Рио де Жанейро и през 2021-а година в Токио.

На Игрите в Париж през 2024-а година началник на задачата на бежанския тим ще бъде Масома Али Зада, която се състезава в колоезденето за този тим в Токио. Масома е родена в Афганистан, само че след идването на талибаните на власт тя беше принудена да напусне страната.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР