17-годишни младежи в Гърция се вълнуват, че ще гласуват за

...
17-годишни младежи в Гърция се вълнуват, че ще гласуват за
Коментари Харесай

Преди изборите в Гърция: Ученици се вълнуват, че ще гласуват за пръв път

17-годишни младежи в Гърция се вълнуват, че ще гласоподават за пръв път – на европейските избори през юни. Трима възпитаници от учебно заведение в Атина имат паники, само че и очаквания за бъдещето на континента.

 
Това е доста добра опция за нас, младежите, с гласа си да прекроим Европа, да изберем нови хора в Европейския парламент, които да показват по-добре нашите хрумвания и воля. Или с други думи – Европа, които желаеме да забележим в бъдеще. Загрижена съм за образованието, околната среда, мира на континента.
Симела Мавромати – ученичка от Атина

Друго момиче разкрива по какъв начин научава новините.

В учебно заведение правихме разнообразни планове, само че се осведомявам и сама. Питам фамилията си, споделя Фотени Кацароли, като добавя, че употребява и интернет, с цел да се осведоми повече. 

Трета ученичка е безапелационна за какво ще гласоподава.

 
Да, несъмнено, че ще гласоподавам. Смятам, че няма младеж, който да не вижда грешките в нашето общество. Но множеството от нас се усещат безсилни. Но с присъединяване в изборите нашият глас може да бъде чут в европейски измерения. Можем да изберем представители, които ще имат същите възгледи като нашите и които ще могат да защитят концепциите ни в Европа. Вината не е толкоз в Европейски Съюз, колкото в нас самите, тъй като не сме изцяло осведомени за Европейски Съюз и за изборите като цяло. Повечето младежи гледат на опцията да гласоподават като някакво задължение...
Ила Коцали – ученичка от Атина

" И Европейският съюз, и политическите партии се стремят да привлекат колкото се може повече най-вече младежи до урните на тези избори. На 9 юни право да гласоподават за пръв път имат младежи, навършили 17 години. Вълнуват ги няколко съществени тематики – публичното опазване на здравето, образованието, работните места, околната среда, технологиите ", Йоргос Димитропулос от Атина за Евронюз.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР