От базиликата Нотр Дам дьо ла Гард до Стад Велодром,

...
От базиликата Нотр Дам дьо ла Гард до Стад Велодром,
Коментари Харесай

Легендарният футболист на Олимпик Марсилия Дидие Дрогба запали олимпийския котел пред Стад Велодром

От базиликата Нотр Дам дьо ла Гард до Стад Велодром, щафетата с олимпийския огън приключи обиколката си в Марсилия, ден откакто дойде в морския град с тримачтовия транспортен съд Белем.

Вълнуващо пътешестване приветствано от хиляди по улиците на града. Сред главните носители на факела бяха едни от най-известните френски футболисти. Базил Боли беше първият, който възпламени пламъка при започване на сутринта. Боли се трансформира в легенда за локалния Олимпик с победния си гол във финала на Шампионската лига през 1993 година

Дидие Дрогба, друга футболна звезда на Олимпик Марсилия беше последният от 200-те носители на факела във втория ден на шафетата на френска земя.

Иначе през целия ден разнообразни хора и известни персони се редуваха в обиколката във втория по величина град във Франция. Организаторите избраха емблематични представители на спорта и музиката да пренесят огъня към неговата последна спирка Стад Велодром. Сред тях бяха рапърът Алонзо и носителят на Златната топка през 1991 година Жан-Пиер Папен, който е и измежду голмайсторите на Олимпик Марсилия.

„ Много горделив и благополучен съм, че бях част от всичко, което се случи в най-красивия град на Франция “, разяснява Алонзо, който също по този начин изнесе концерт в първия ден на идването на огъня на Старото пристанище в Марсилия.

Дидие Дрогба беше индивидът, който възпламени олимпийски казан пред Стад Велодром, с цел да приключи втория ден от обиколката на щафетата с факела.

" Didieeeeerrrrrrr DROGBA " crient les minots marseillais devant le Vélodrome, avec le chaudron olympique allumé
— France Bleu Provence (@bleuprovence)

Днес олимпийският огън ще премине през департамент Вар, тръгвайки от Сен Рафаел в 8 сутринта, с цел да дойде към 19:30 ч. в Тулон.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР