Съдържание:ДоматиЛукКартофиБананиМедШоколад ‹›Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лв.Виж

...
Съдържание:ДоматиЛукКартофиБананиМедШоколад ‹›Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лв.Виж
Коментари Харесай

Кои храни не се държат в хладилника

Съдържание:

ДоматиЛукКартофиБананиМедШоколад  Кои храни не се държат в хладилника ‹›  Комплект за готвене от 9 елементи Качество без компромис:Комплект за готвене от 9 части193.84 лева.Виж ››

Някои храни са основани, с цел да не бъдат държани в никакъв случай в ледник. Вероятно незабавно се сещате за най-малко един сходен артикул. Ако ли не, ние ще ви помогнем. Подбрали сме най-популярните храни, които не би трябвало да държите в ледник, с цел да не навредите на качеството, усета и външния им тип. Ето ги и тях.

Домати

Все в миналото сте опитвали домат, държан в ледник. Спомняте ли си какъв брой блудкав е той. Освен това е противен за дъвчене, защото е леден и по-твърд. За готвене може да бъде употребен, въпреки че усетът няма да е ослепителен, само че за салати и студени предястия въобще не е подобаващ. Дръжте до последно доматите отвън хладилника, а в случай че разполагате с по-голямо количество и стартират да омекват – сгответе ги или ги консервирайте.

Лук

Считайте, че убивате лука, в случай че го приберете в хладилника. Той трансформира усета, качествата си и аромата си рекордно бързо. А и ще остами неприятна миризма на всички артикули в хладилника.

Картофи

Студът и влагата в хладилника са врагове за картофите. Там те ще се скапват по-бързо, а също ще променят усета си, който става по-сладникав и противен. Дръжте картофите на хладно, проветриво и изсъхнало място.

Банани

 Бананите не се държат в ледник

Всеки най-малко един път е правил грешката да прибере този хранителен артикул в хладилника. Резултатът е покафенял и омекнал банан, който по никакъв начин не наподобява прелестно. Също е станал прекомерно мек, а усетът му е изменен. Банани могат да се съхраняват по-продължително време във фризера, само че единствено обелени и след спомагателна предварителна подготовка.

Мед

Медът въобще няма потребност да се съхранява в ледник – на открито той няма да се скапе, в случай че е държан в стъклен буркан и не под директна слънчева светлина. Престоят му в ледник обаче ще навреди на скъпите субстанции в него и ще докара до по-бързо захаросване. Така освен че няма да има същите свойства, само че и ще е несъответствуващ за намазване върху филия.

Шоколад

Едва ли ще желаете да си доядете шоколада, който сте прибрали преди няколко седмици в хладилника, сякаш да го запазите. Вероятно той към този момент е станал бял и напълно не е сладостен. Заради студа и влагата престоялите дълго време в хладилника шоколади и наподобяват тъкмо по този начин. Дръжте го на открито, даже да е горещо – просто намерете някое по-хладно местенце. В килера на да вземем за пример.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР