Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж се изправи пред изслушване в

...
Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж се изправи пред изслушване в
Коментари Харесай

Съпругата на Джулиан Асандж пристига на изслушване в Лондон, докато съдът решава дали основателят на WikiLeaks ще бъде екстрадиран

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж се изправи пред чуване в понеделник във Върховния съд в Лондон, което може да приключи с изпращането му в Съединени американски щати да бъдат изправени пред обвинявания в шпионаж или може да му даде още една опция да апелира екстрадицията си.

Резултатът ще зависи от това какъв брой тежест придават съдиите на уверенията, които американските чиновници са дали, че правата на Асандж няма да бъде стъпкан, в случай че бъде изправен пред съда.

Пристигайки в съда в понеделник, брачната половинка на Асандж, Стела Асанж, сподели, че в случай че съдът не се произнесе в интерес на брачна половинка й, те ще изискат незабавна възбрана от Европейския съюз Съд по правата на индивида.

Депутатът от Лейбъристката партия от Islington North Джеръми Корбин сподели пред навалица от поддръжници на Асанж пред съда, че неговият случай има „ големи последствия по света “.

„ Ако Джулиан падне за това, в случай че той падне за това, всеки публицист на всички места по света няма да...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР