Съдържание:1. Нямате достатъчно време, за да се грижите за животното2.

...
Съдържание:1. Нямате достатъчно време, за да се грижите за животното2.
Коментари Харесай

Децата ми искат куче? Как да ги откажа

Съдържание:

1. Нямате задоволително време, с цел да се грижите за животното2. Пространството в дома ви е малко3. Детето ви има проекти за бъдещето си4. Голямото куче може да не е по силите на детето  Децата ми желаят куче? Как да ги откажа ‹›  Бутилка за вода със сламка и фон 500 мл Практичен аксесоар за вашия дом:Бутилка за вода със сламка и фон 500 мл9.00 лева.Виж ››

Много от децата желаят да си имат собствен домакински любим, мислейки си обаче че грижите за него са доста лесни. Далеч не всички родители се радват от тази мисъл, тъй като знаят че действително всички грижи за четирикракия питомец ще легнат на техните плещи.

Как обаче да постъпите в тази обстановка, в случай че детето ви не стопира да желае кученце, само че въпреки това да не нараните възприятията му?

Ако и вие сте се сблъскали с тази обстановка, тогава е значимо не просто да кажете Не на детето ви, само че и да се аргументирате и да му обясните заради каква причина тази концепция не е добра.

Обикновено желанието на децата да си имат собствен правилен четириног другар идва на възраст 6-7 години. Едното детско предпочитание обаче не стига, с цел да поверите грижите за животното на него. Като цяло родителите могат да са срещу любимците в дома по разнообразни аргументи: алергия към козината на някой от членовете на фамилията, незадоволително място в дома или пък просто не сте подготвени да носите отговорност за кучето, както и да се грижите за него. И вие сте прави в тази обстановка, само че въпреки това, това не анулира възприятията на детето ви и това че желаят питомец.

Именно по тази причина огромна част от родителите се пречупват пред желанията им и в последна сметка вземат животно в старанието си да създадат децата си щастливи.

В тази обстановка обаче е значимо да осъзнаете, че не е значима единствено обидата на детето, само че и това че в случай че се пречупите и вземете любим, то той може да не получи задоволително грижи и милувка, тъй като тривиално вие не сте го желали и не сте били подготвени за тази крачка. Важно е да осъзнаете, че домашния питомец не е просто плюшена играчка, а огромна отговорност.

Как да разбираем на детето за какво споделяме Не на кучето?

1. Нямате задоволително време, с цел да се грижите за животното

 Децата ми желаят куче?

Спомнете си дружно с детето ви, какво е разписанието на всеки от членовете в фамилията ви: по кое време напускате дома, по кое време се прибирате, до какъв брой часа работите, по кое време се прибират те от учебно заведение и по този начин нататък. Нека разберете, че вие не просто му отказвате, само че и да осъзнае, че вашите причини са действителни и не желаете да нараните възприятията му. Замислете се и дружно дали ще бъде почтено по отношение на животното да го оставяте часове наред самичко във вас, до момента в който всички сте заети и няма да има даже кой да го изведе на открито да се разноски.

Обяснете на детето ви и това, че през първия месец или даже повече питомецът ви ще привиква с това, че може да върви до тоалетната единствено на открито или на особено обособеното място в дома ви, в случай че породата е декоративна. Това значи, че през този интервал кучето може да прави доста бели и в това число в детската стая, на леглото, на килима и по този начин нататък. Освен това, ще се наложи всички да отделяте задоволително време, с цел да възпитавате и обучавате кучето ви, с цел да не е нападателен, да не гризе мебелите, да слуша и по този начин нататък.

2. Пространството в дома ви е малко

Често децата могат даже да не се замислят за това, че дребното кученце след няколко месеца ще израсне в огромно куче, което ще се нуждае освен от вниманието и ласките ви, само че и от задоволително място, с цел да се развива, тренира и да се движи. Понякога това може да е много комплицирано, в случай че апартаментът ви е дребен.

3. Детето ви има проекти за бъдещето си

Ако диалогът е с тинейджър, тогава можете да му напомните, че след 3-4 години той може да изиска да учи в учебно заведение, което се намира в различен град или даже друга страна, в случай че тогава към този момент ще е студент. Това значи, че той няма да може да вземе любимеца си с него и питомеца ще остане при вас, както и отговорността за него ще легне напълно на вашите плещи.

4. Голямото куче може да не е по силите на детето

 Грижи за куче и деца

Ако то мечтае за съответна порода куче и си показва по какъв начин ще си играе с любимеца си и ще го изкарва на открито на разходка, то му напомнете това, че може да е много комплицирано да се случи на 6-7 години и изключително, в случай че породата е едра. Ако кучето избяга, то може да се сбие с друго животно, да нападне човек или да избяга. Този риск също е значимо да се вземе поради.

Ако въпреки всичко детето не желае да ви разбере и не приема тези причини, тогава постоянно можете да помолите вашите близки да ви дадат любимеца си за 1-2 седмици. Кажете на детето ви, че е значимо да покаже готовността си да се грижи за куче и му обяснете това, че всички отговорности ще бъдат негови - хранене на кучето, изкарване на разходка, игра, разчистване и други.

Бъдете сигурни, че в случай че детето ви в действителност не е подготвени да се грижи за куче, то доста бързо ще не помни за тази своя фантазия и ще се превключи на нещо друго. В никакъв случай обаче не бързайте да поощрявате всяко едно предпочитание на детето ви, тъй като вие сте длъжни като родители да го научите на това, че то носи отговорност за всяка една своя постъпка.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР