С удоволствие бих подкрепил такъв личен избор, тъй като повече

...
С удоволствие бих подкрепил такъв личен избор, тъй като повече
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: С удоволствие бих подкрепил Асен Балтов, ако бъде издигнат за президент

 " С наслаждение бих подкрепил подобен персонален избор, защото повече от 2 години се познаваме, работихме дружно, преодоляхме компликациите на три талази от ковид. " Така проф. Тодор Кантарджиев отговори на въпрос в ефира на БНТ дали би подкрепил някогашния шеф на " Пирогов " Асен Балтов, в случай че слуховете за издигането му за президент от ГЕРБ се окажат истина.

Самият Кантарджиев обаче не се вижда като претендент за подобен пост. Той разкри, че отклонява всички предложения за политическа кариера, " тъй като първо съм доктор и второ, доктор не трябва да се занимава с политика ". Като неприятен образец той уточни южноамериканския бунтовник Ернесто " Че " Гевара и някогашния президент на Чили Салвадор Алиенде.

" В идващите месеци, да не кажа години, ще става много тежко, тъй като липсва блян, нещо, което да сплотява нацията. Пандемията беше употребена по най-грозния политически метод, с цел да разделя хората, вместо да сплотява ", съобщи проф. Кантарджиев и акцентира, че съгласно него по тематиката се е говорело доста популистки от политиците.

По думите му през последните 1-2 седмици има стациониране на броя на новите случаи към 1600 - броят на умрелите процентно обаче е малко по-висок по отношение на броя на новите случаи.

" Трябва да се направи нещо, тъй че хората, които са си създали бързи антигенни проби, да бъдат регистрирани ", съобщи той. Според него, когато не са в тежко положение, хората крият позитивни проби от бързи антигенни проби.

" Всеки с позитивен тест би трябвало да бъде карантиниран ", прикани професорът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР