„С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов

...
„С поведението си министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов
Коментари Харесай

Скандал на пресконференцията на ДКК

„ С държанието си министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов стопира процесите, оказва политически напън, дестабилизира сдруженията и компанията. Това не е в интерес нито на ДКК, нито на страната “, сподели на конференция шефът на „ Държавната консолидационна компания” Смиляна Нитова-Кръстева. Като доказателство за това тя уточни съответен образец от 8 август, касаещ оръжейната компания „ Кинтекс “. „ В 17:30 ч. дойдоха двама чиновници на Министерството на стопанската система с писмо от министъра, с цел да се снабдят с документи, фактури, контракти и други документи за интервала от 01.08 досега на визитата им. Това става в края на работния ден, без да е известено управлението на „ Кинтекс” и аз като принципал “, разяснява Нитова-Кръстева.

Шефката на ДКК съобщи, че ще апелира концепцията за нарастване на борда на шефовете. Твърди, че е била подведена. Нитова към този момент е подала тъжба против вписването на нови трима членове на Съвета на шефовете, които са препоръчани от сегашния министър на стопанската система.

На конференцията беше и един от новите членове препоръчан от Стоянов – Венцислав Димитров. Той попита Нитова по кой метод министърът би трябвало да направи нарастването на членовете на Съвета на шефовете. „ След като обясни обстановката, че има желание да усилва Съвета на шефовете – с какъв брой, с чий хора, в каква тенденция. Той би трябвало да сформира протокол и тогава да ми разпореди “, сподели Нитова. Димитров твърди, че подобен протокол има, а Нитова съобщи: “Аз не съм го видяла този протокол и не съм се срещнала с него “. Димитров съобщи, че Нитова не знае какво апелира. Последва имитация от Нитова: „ Не, в противен случай. Аз не съм видяла протокола. Буквално текста на този протокол. Смятам, че това не е метода с подвеждащи дейности “.

След словесния дуел Нитова беше принудена да приключи конференцията, а публицистите бяха помолени да изоставен залата. Пред постройката на ДКК Димитров изясни пред публицисти проблема: „ Промените би трябвало да бъдат декларирани от изпълнителния шеф на ДКК. В случая това е изпълнителен шеф Нитова, само че тя с дейностите си цели да саботира дейностите на министър, които са от предишния петък (бел. ред. 5 август). Тези решения включват избор на трима нови членове, които по силата на неговото решение, следва да бъдат вписани посредством заявление от страна на настоящия изпълнителен шеф или посредством неин прокурист. В случая има показано по партидата пълномощие от нейна страна написано, към юрист, който юрист е декларирал изискванията за регистриране, респективно денят идващ заявяването, изпълнителният шеф е подал обяснителна бележка, в която твърди, че е отдръпнала пълномощното, което е обещано на сътрудника юрист. Това е направено през деловодството на Министерството на стопанската система, което не е реда. Към сегашния миг към момента процедурата на стадий изчакване. Има дадени инструкции от длъжностните лица по регистрацията, които са в тенденция желаното регистриране да бъде декларирано от оправомощено лице. То би трябвало да е написано не от министъра от настоящия изпълнителен шеф на ДКК. Именно тук се получават проблемите “.

Димитров напомни, че предходният министър на стопанската система Корнелия Нинова е разширила Борда на шефовете на ДКК. „ В устава е изрично посочено, че сред 5 и 9 членове би трябвало да бъде настоящият Борд на шефовете на сдружението. В случая са четирима души “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР