S&P 500 затвори осмата си поредна седмица на печалби в

...
S&P 500 затвори осмата си поредна седмица на печалби в
Коментари Харесай

S&P 500 отбеляза най-дългата серия седмични печалби от 2017 г.

S&P 500 затвори осмата си поредна седмица на облаги в петък, записвайки най-дългата си печеливша серия от шест години.

Широкият американски показател се увеличи с 0,2% за деня и с близо 0,8% за седмицата. Технологичният Nasdaq Composite също добави 0,2% в петък. Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се намали с 0,1%, или към 18 пункта.

Акциите започнаха седмицата със постоянни облаги, спаднаха в сряда, след което се възвърнаха, с цел да завършат нагоре преди коледните празници.

Нови данни от през вчерашния ден предложиха спомагателни признаци, че Федералният запас печели борбата си за ограничение на инфлацията.

Индексът на цените на персоналните потребителски разноски, пожеланият от централната банка на Съединени американски щати измерител на инфлацията, е понижен с 0,1% през ноември по отношение на предходния месец - първият спад от април 2020 година Като се изключат цените на храните и силата, показателят се е повишил с 0,1% по отношение на месеца, същото равнище като през октомври.

Последните данни предизвикват залозите, че Фед може да стартира да понижава лихвените проценти напролет на 2024 година Трейдърите в този момент виждат съвсем 90% късмет Фед да разхлаби паричната си политика на срещата си през март, съгласно CME Group. Централната банка задържа лихвените проценти постоянни по-рано този месец и алармира, че забавянето на инфлацията може да докара до понижаване на лихвите, само че ще би трябвало да се увери, че в случай че го направи, това няма да върне инфлацията нагоре.

По отношение на обособеното показване на акциите, Nike се срина с съвсем 12%, откакто компанията понижи прогнозата си за приходите за годината на фона на опасенията, че купувачите по света стават все по-предпазливи в харченето. Акциите на Under Armour и Foot Locker се намалиха с над 3%.

Bristol-Myers Squibb нарастна с 2%, откакто производителят на медикаменти реализира договорка за придобиването на разработчика на невронаучни медикаменти Karuna Therapeutics за 14 милиарда $. Акциите на Karuna скочиха с близо 50%.

На дълговите пазари доходността на бенчмарка на съкровищните облигации на Съединени американски щати се повиши до 3,907% от 3,893% в четвъртък. Доходността и цените се движат в противоположна взаимозависимост.

Фючърсите за суровия нефт Брент се намалиха с 0,7% до $78,80 за барел.

В Европа комерсиалните сесии на фондовите пазари в края на предпоследната седмица на годината завършиха без изявена посока, като панконтиненталният Stoxx Europe 600 се увеличи с 0,1%.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР