С около 20% са нараснали банковите такси по най-масово използваните

...
С около 20% са нараснали банковите такси по най-масово използваните
Коментари Харесай

Банкер каза да намалите таксите по банковите си сметки

С към 20% са нарастнали банковите такси по най-масово употребяваните интервенции през първото полугодие по отношение на предходната година, демонстрира изследване на профилирания уебсайт " Моите пари ". За някои услуги, като внасяне и изтегляне на пари на гише, растежът е по-голям и дружно с използването на дебитни карти таксите не стопират да се усилват.

Как да понижим разноските си по банковите сметки? Експертите дават следните препоръки:

1. Закрийте сметките, по които имате дребни суми и които не ползвате. В момента месечното обслужване на разплащателна сметка варира сред 2.50 и 4 лева Така годишният разход излиза 30 - 50 лева, даже цяла година да не са правени никакви транзакции по сметката. И скоро може да се окаже, че годишните разноски, които дължите на банката, надвишават наличностите. Парите от такава сметка може да се трансферират в друга, която се употребява по-активно.
 Имате ли такова устройство? Хакерите най-вероятно надничат през него Имате ли такова устройство? Хакерите най-вероятно " надничат " през него
Хакерите биха могли да слушат и гледат онлайн аудио и видео от смарт камери и бебефони заради избрана накърнимост на устройствата, прочие..

2. Ползвайте повече ПОС терминали за разплащане, при които няма такси, вместо да теглите пари в брой от банкомат. Сметките на " Моите пари " демонстрират, че в случай че към банковата сметка има и дебитна карта, с която единствено два пъти месечно се теглят суми от АТМ устройства на същата банка, месечната такса към този момент доближава 4.60 лева, а за годината варира от 37.20 лева до 55.20 лева Ако двете тегления се вършат от банкомат на друга банка, месечните разноски скачат до над 6.00 лева, при което за година банката може да прибере до 80 лева от сметката ви. Затова другият съвет е:

3. Избягвайте да теглите пари от най-близкия банкомат, търсете устройство на обслужващата ви банка. Препоръчително е да не се вършат многократни тегления на дребни суми, тъй като това единствено топи парите ви по сметката поради таксите при всяко изтегляне.

4. Нареждане на преводи през електронно банкиране значително понижава разноските по банковата сметка. Таксата за онлайн преводи е 1 лев. Ако месечно се постанова да вършиме по два онлайн превода от една сметка в друга, това ще ви коства 24 лв. за цяла година. Ако обаче парите се теглят от банкомат от едната сметка и се внасят на каса по друга сметка, годишната такса към този момент е 36 лева

5. Ако обслужващата банка подвига таксите по поддържането на сметката ви, проверете дали тя предлага стратегии или пакети, с които може да включите и други услуги и по този начин да се оправдае по-високата цена. Често към банковата сметка се предлага дебитна карта с избран брой безвъзмездни транзакции на месец, както и няколко безвъзмездни превода на месец или тегленията и внасянията по сметката с по-ниска цена. Ако тази банкова сметка се употребява интензивно, комбинирането й в пакет с други услуги може да се окаже по-изгодно.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР