С настъпването на лятото обръщаме все по-голямо внимание на щандовете

...
С настъпването на лятото обръщаме все по-голямо внимание на щандовете
Коментари Харесай

Косата също се нуждае от защита през лятото

С настъпването на лятото обръщаме все по-голямо внимание на щандовете със слънцезащитни артикули. Знаем, че освен кожата на тялото, само че и тази на лицето, се нуждае от защита. И то ежедневна, даже и в града. Но замисляме ли се от какво се нуждае косата ни под слънчевите лъчи?

Тя непрекъснато е на показ, в случай че не сме запалени почитатели на шапките. Този аксесоар е подобаващ метод да предпазим гривата от слънчевите лъчи, които й вредят не по-малко, в сравнение с кожата. Ако ли не, би трябвало да прибегнем до някой и различен специфичен артикул за отбрана.

Разбира се, към този момент в магазините за козметика има голямо многообразие и можем да изберем спрей зa коса с UV отбрана или защитно олио. А за по-добър резултат е целесъобразно да използваме и възстановяващ подхранващ шампоан и еликсир, изключително когато сме на море. Някои от тях също са със слънцезащита за двоен резултат.

Точно както използваме лосион за след слънце, по този начин би трябвало да съзадем и рутина за косата. Тя става суха и чуплива от слънчевите лъчи и е добре през лятото по-често да си вършим маски, с които да възвърнем виталния й тип.

Етеричните масла също ни идват на помощ. Тъй като косата така и така се омазнява задоволително през лятото, по-добре да не я мием всеки ден със шампоан, с цел да избегнем спомагателното произвеждане на секреция. А след нормалното измиване с шампоан, може единствено да изплакнем с кокосово или маслиново олио, без да го оставяме върху косата.

Скалпът ни също може да изгори, по този начин както кожата по тялото. Затова е добре да не пропущаме да нанесем малко количество слънцезащитен крем и върху окосмената част на главата. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР