С кандидатурата си Мая Манолова засега не дава ясна заявка,

...
С кандидатурата си Мая Манолова засега не дава ясна заявка,
Коментари Харесай

За ВМРО кандидатурата на Манолова е плод на политическа поза

С кандидатурата си Мая Манолова към този момент не дава ясна поръчка, че знае изобщо какво да прави Столична община, в случай че седне на кметския стол на " Московска " 33. Такъв коментар направи за news.bg ръководителят на групата на Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет (СОС) Карлос Контрера с ангажимента че прогнози за локалните избори се вършат мъчно и всичко би било въпрос на съответствие и систематизиране на гласовете.

По думите му спор няма, че актуалният столичен кмет Йорданка Фандъкова е управленец и разполага с комфорта на знанието по какъв начин се взимат решения и по какъв начин действа локалната власт. " Била е в сложни обстановки и се е справяла, само че и без да изпадам в някакви ласкателства, от управническа позиция има доста повече опит и рутина от Мая Манолова, която пък не дава ясна поръчка, че знае изобщо какво да прави в Столична община, в случай че седне на кметския стол ", акцентира Карлос Контрера.

Той разяснява и че Манолова е " влезнала в облика на националния трибун, който ще избавя необятните национални маси от страданието ". Друг е въпросът дали това не е просто една политическа поза, с цел да се натрупа някакъв електорален капитал. Какво би правила с този капитал Манолова, Контрера не допусна, само че изрече своята сдържаност и във връзка с дългата и тежка биография на Манолова.

" Това е човек, който има своите провинения по отношение на София. Да не забравяме, че тя беше главният поддръжник на държавното управление на " Орешарски ", което какво направи - спря парите на София през 2013 година Така че тази точка в биографията й ще бъде много тежка, а столичани надали са не запомнили по какъв начин се развиваха събитията тогава ", подсети Контрера. Той има опасения, че щом Манолова по едно и също време се занимава с частни правосъдни реализатори, майките на деца с увреждания, с чумата по свинете и с Истанбулската спогодба, се пробва да се хареса на всички места. Според воеводата обаче " всеядството в политиката е рисково ".

На въпрос планува ли балотаж сред двете дами, Контрера отговори, че всички социолози и политолози застъпват тази теза, само че в последна сметка не е наложително и балотажът да бъде сред две дами.

Карлос Контрера предизвести и за една друга изненада, която може да се случи след 27 октомври - гласоподавателят би могъл да подреди един общински съвет, който да не действа. А това в известна степен ще хвърли града в безпорядък, защото кандидатурата на Манолова е кандидатура без листа с общински съветници.

" С кого тъкмо тя ще работи в общинския съвет? С Българска социалистическа партия най-вероятно, тъй като тя произлиза от тази партия и си е социалистка ", означи Контрера.

Повече от Карлос Контрера за локалните избори, които ни предстоят, очаквай в изявлението на Симеон Янев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР