С ерата на интернет и наличието на разнообразие от рецепти,

...
С ерата на интернет и наличието на разнообразие от рецепти,
Коментари Харесай

Най-големите грешки, които допускаме в кухнята

С ерата на интернет и съществуването на многообразие от предписания, всяка стопанка се въодушевява от актуалните гурме ястия и се стреми да изненада околните си с кулинарните шедьоври. Но в множеството случаи все нещо се обърква - и в последна сметка оставаме разочаровани. Ето кои са най-честите неточности, които позволяваме:
1. Не четем цялата рецепта
Понякога в една рецепта най-важната информация е изброена в самия край. Но нашата убеденост не ни разрешава да прочетем подробното изложение - наборът от съставки ни е задоволителен.
Отначало не разчитайте на вашата кулинарна вътрешен глас и се задълбочете във всички тънкости на топлинната обработка, техниката и последователността на добавяне на съставките.
2. Използваме несъответствуващ нож
Всеки нож има съответно предопределение и в случай че нямате опция да закупите добър комплект, не пестете от първокачествен повсеместен готварски нож - по този метод можете да режете зеленчуци, месо или билки вярно, без повреждане на съставките и придаване на вярната им форма.
3. Готвим студено месо
Истинските готвачи в никакъв случай не си разрешават да работят с размразено месо - единствено прясно от магазина или пазара. Студеното месо се нагрява неравномерно по време на готвене. Не подценявайте този факт и извадете месото от хладилника или фризера доста преди процеса на готвене.
4. Режем месото погрешно
Месото постоянно би трябвало да се реже през мускула, макар че нарязването по дължина наподобява по-логично. Но вторият способ е виновен за жилавостта на изпеченото месо, защото неправилното рязане го лишава от опцията да отдели личния си сос.
5. Използваме термометър за месо
Изглежда, че това е изцяло ненужно устройство във вашата кухня. Но за неопитната стопанка може да е от изгода за печените ястия. При задушаване и пържене използването му освен е непотребна, само че и попречва постигането на стремежи резултат. Постоянното покачване на капака води до смяна в температурата и неравномерна топлинна обработка. 
6. Нарязваме месото незабавно след топлинна обработка
За да се предотврати загубата на сочност, месото би трябвало да се остави да си почине - от 5 минути до съвсем цялостно изстудяване.
7. Използваме несъответствуваща растителна лой
Постоянно ни се постановат безусловните изгоди от зехтина - както за фигурата, по този начин и за здравето на вътрешните органи. Но за пържене на месо да вземем за пример той не е подобаващ, тъй като стартира да гори. В случая е по-добре да се употребява слънчогледово олио.
8. Прибавяме чесъна в несъответствуващия миг
Чесънът бързо изгаря и губи сочността си, тъй че би трябвало да се прибавя финален в ястието. 

9. Готвим погрешно яйцата
 10 готварски трика, които ще улеснят всяка стопанка 10 готварски трика, които ще улеснят всяка стопанка
Майстор-готвчати знаят доста трикове, с които да си улеснят живота в кухнята. Как да проверим дали яйцата са пресни Ако сте ги закупи...
За варенето на яйца има строго избрани шпации. Бърканите яйца не би трябвало да се пържат на прекомерно дълго на мощен огън. Оставете ги да се задушат на сдържан котлон.
10. Не нагряваме авансово тигана
Ако започнете да готвите, без авансово нагряване на тигана, храната ще залепне за дъното му. Първо загрейте добре тигана, по-късно прибавете олио и изчакайте още малко, тъй че и то да се загрее.
11. Не се съобразяваме с вместимостта на тигана
За да могат продуктите да се подготвят вярно належащо е те да разполагат с нужното пространство, с цел да отделят естествените си сокове. Претъпканият тиган подсигурява, че ястието ще се трансформира в каша. 
 Солили сме храната неверно, ето по какъв начин е вярно (ВИДЕО) Солили сме храната неверно, ето по какъв начин е вярно (ВИДЕО)
Все повече хора се трансформират във почитатели на безсолното готвене и ястие. Всички знаем за вредата от солта, само че малко на брой могат да одобряват хр...
12. Варим пастата в малко вода
Пастата обезпечено ще слепне, в случай че остане без вода. По време на варене тя отделя нишесте и глутен във водата и е наложително течността да се в профил след привършване на топлинната обработка. 
За да приготвите 500 грама спагети, са ви нужни към 5 литра вода.
13. Не подсушаваме авансово измитите артикули
След измиване на свежите подправки, гъбите и зеленчуците, те наложително би трябвало да се подсушат. Прибавяйки мокрите артикули в сгорещения тиган, те стартират да отделят в допълнение количество вода. И в тази ситуация вместо пържене стартира развой на задушаване - храната омеква и бързо губи формата си. 

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР