С 81% са поскъпнали жилищата ново строителство в Прага през

...
С 81% са поскъпнали жилищата ново строителство в Прага през
Коментари Харесай

Невероятно поскъпване на жилищата ново строителство

С 81% са поскъпнали жилищата ново строителство в Прага през последните 6 години, сочат данните на анализаторската компания Deloitte. Оттам са на мнение, че до високия % растеж в цената, се е стигнало след промени в законодателството. " За страдание, строителните ни закони са много неприятни. Самият строителен развой лишава доста време и това води до несъответстваща реакция от страна на предложенията на пазара на недвижими парцели. Дефицитът докара до внезапно повишаване ", споделя старши икономистът на BH Securities Щепан Кржечек. Средно 9 години лишава целия развой по строителство в Прага. " Ситуацията стартира да се усложнява от рецесията през 2014 година Последва растеж в търсенето и от този момент предлагането не може да го догони ", споделя Петра Хана, износ по парцелите към Deloitte.

" Жилищата се трансфораха в класическа опция за инвестиция заради постоянния растеж в цените, който още повече усилва търсенето ", прибавя Кржечек.

Наред с многочислените административни ограничавания, наложени върху евентуалните нови жилищни планове в Прага, за повишаването виновност има и обстановката на пазара на краткосрочно отдаване чартърен. С все по-голямото разпространение на Прага като туристическа дестинация, от ден на ден се употребяват услугите на платформи като Airbnb.

Поскъпването ще продължи, само че с по-бавни темпове. Около тази прогноза се сплотяват и Хана, и Кржечек.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР