Руснаците са станали най-големите купувачи на жилища в Пукет, изпреварвайки

...
Руснаците са станали най-големите купувачи на жилища в Пукет, изпреварвайки
Коментари Харесай

Руснаците за пръв път изпревариха китайците

Руснаците са станали най-големите купувачи на жилища в Пукет, изпреварвайки китайците за първи път, сочат данните на Real Estate Clearinghouse. През първото тримесечие на 2022 година жители на Руската федерация са закупили 74 кооперации в курорта за общо 7 млн. USD, което е повече от цялата 2021 година, когато техният брой е бил 54.

„ Пазарът на етажна благосъстоятелност в Пукет може да нарасне през първата половина на 2022 година заради покупателната дарба на чужденците, най-много руснаци. Руските вложители започнаха да се завръщат в края на 2021 година и станаха главните купувачи през този интервал. Въпреки това, възобновяване на цялостния пазар на етажна благосъстоятелност в Пукет може да отнеме известно време “, споделя Ната Кахапана, ръководещ шеф на консултантската компания Knight Frank Thailand.

Според специалиста китайците са били най-големите купувачи на жилища в Пукет, само че те са съвсем изцяло изчезнали заради граничния надзор в Китай и рестриктивните мерки върху интернационалните парични преводи.

Пазарът на етажната благосъстоятелност в Пукет доста се забави, защото спадът в туризма оказа основно въздействие върху сегмента. След като програмата Sandbox беше приложена на острова през юли 2021 година, туристите и задграничните купувачи започнаха да се връщат. Въпреки това, заради рестриктивните мерки върху избрани действия, стопанската система на Пукет не се е възстановила изцяло.

В резултат на това разработчиците стопираха въвеждането в употреба на нови жилища през 2021 година, с цел да се отърват от наличността и да видят по какъв начин ще се развие по-нататък обстановката. Според Knight Frank, предлагането на етажна благосъстоятелност в Пукет в края на 2021 година е 26 068 единици и няма нови предложения тази година. От това количество са продадени 78%, или 20 376 броя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР