Руснаците не биха позволили конфликт, който да предизвика енергийна криза,

...
Руснаците не биха позволили конфликт, който да предизвика енергийна криза,
Коментари Харесай

Експерт: Русия не би позволила конфликт да предизвика енергийна криза


" Руснаците не биха разрешили спор, който да провокира енергийна рецесия ", сподели в " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS енергийният специалист Васко Начев.

Така разяснява той напрежението по границата на Русия и Украйна. Според него съветската страна би изгубила доста от действителен спор. Също по този начин той не позволи да бъде разрешено Беларус да има нуклеарно оръжие, в това число и от страна на Русия. Експертът предвижда, че " Северен поток " 2 ще тръгне през май-юни и задачата на плана е баланс.

Относно цената на тока Васко Начев чака най-вече още едно нарастване, по-късно ще има утешение. Но в случай че зимата е тежка и с доста ниски температури, цените ще се задържат, даже може да се повишат, тъй като потреблението на газ ще нарасне.

" При " Топлофикация " от дълго време пазарни механизми не работят, тя се трансформира в обществено сдружение, цените би трябвало да са много по-високи. Най-малко 20% ще бъде покачването на цената на парното. Някой би трябвало да заплати сметката ", безапелационен е специалистът.



" При тока нарастването ще е най-малко още 5%. Ще има обезщетения за бизнеса за декември, в случай че реши новото държавно управление, само че това би трябвало да мине през Народното събрание ", добави той.

Начев е уверен, че казусът не от неналичието на мощности, нито неналичието на АЕЦ " Белене ".

" Нова нуклеарна мощ може да се построи в границите на осем години, работи се в тази посока в " Козлодуй ", сподели Васко Начев и добави, че за него планът " Белене " е неосъществим.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР