Турските власти са предотвратили преврат срещу президента на страната Реджеп

...
Турските власти са предотвратили преврат срещу президента на страната Реджеп
Коментари Харесай

Турция предотвратила преврат срещу Реджеп Ердоган?

" Турските управляващи са предотвратили прелом против президента на страната Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва ", това заяви израелската медия нюзру, като се базира на източници от Анкара.

" Късно нощес президентът е провел изключително заседание с шефа на службата за контраразнуване (МИТ) Ибрахим Калън и правосъдния министър Йълмаз Тунч. По време на диалозите е било доложено, че в Анкара са били задържани няколко високопоставени служители на реда ", добави изданието от Еврейската страна.

" Задържаните са свързани с водача на проведената незаконна формация Айхан Бора Каплан. Те са възнамерявали принудително събаряне на президента на страната Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва ", уточни още нюзру.

" Очаква се през днешния ден президентът да направи изказване за предотвратения прелом ", добави основаната в Израел медия.

Да напомним, в нощта на 15 против юли 2016 година военни се пробваха да смъкват Ердоган. Кървавите събития лишиха живота на стотици хора.

Анкара упрекна живеещия в Съединени американски щати имам Фетхуллах Гюлен, че е провел пуча.

Мюсюлманският просветител, който бе непосредствен до президента, отговори, че Ердоган е инсценирал събитията, с цел да се разправи с опозицията.

 

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР