Руското военно ръководство вероятно все повече губи доверие в сигурността

...
Руското военно ръководство вероятно все повече губи доверие в сигурността
Коментари Харесай

ISW: Русия губи позиции в Крим след украинските атаки

Руското военно управление евентуално от ден на ден губи доверие в сигурността на Крим след неотдавнашните Руски източници оповестиха на 17 август, че вицеадмирал Виктор Соколов е заменил адмирал Игор Осипов като пълководец на основания в Крим Черноморски флот (ЧФ).
 Русия смени командира на Черноморския си флот
Русия смени командира на Черноморския си флот

Това става след серия от " произшествия " в Крим

Това заяви в дневния си преглед за войната в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Руското осведомително пространство, обаче, явно желае да резервира високо равнище на секретност във връзка с назначението на Соколов заради изказванията за опасност от " терористична заплаха " в Севастопол.

Скорошните украински удари евентуално са сложили съветските сили в положение на висока бойна подготвеност и са довели до преструктуриране на състава на силите , логистиката и управлението на съветската формация в Крим, с цел да се смекчи въздействието на по-нататъшни удари. Главната дирекция на военното разузнаване на Украйна да вземем за пример заяви, че съветските сили реалокират десетки самолети с закрепени и вертолети , ситуирани на предни летища в Крим, в региони по-дълбоко в Кримския полуостров и в континентална Русия.

Руското управление и съветското националистическо осведомително пространство започнаха от ден на ден да показват украинските удари против съветски военни активи в Крим като терористични актове, с цел да изместят вниманието от съветските нарушавания на интернационалното право и апелите към Запада да дефинира Русия като държавен спонсор на тероризма.

Руски източници неопределено дефинираха ударите по щаба на BSF, склада за муниции и авиобазата " Саки " като терористични актове.
 ISW: Атаката в „ Саки “ е начало на контраофанзивата на Украйна
ISW: Атаката в „ Саки “ е начало на контраофанзивата на Украйна

Сред съветските медии и блогъри няма единна позиция за това какво тъкмо се е случило

Назначеният от Русия началник на окупирания Крим Сергей Аскенов съобщи на 17 август, че съветската Федерална работа за сигурност (ФСБ) в Крим е обезвредила кафези на организацията Хизб ут-Тахрир (ислямистка фундаменталистка политическа организация, която исторически е била дейна в Централна Азия и в Крим измежду общността на кримските татари и е неразрешен в Русия) в Джанкой и Ялта.

Аксенов упрекна украинското държавно управление, че координира интервенциите на Хизб ут-Тахрир в Крим, без да даде никакви доказателства. Руските публични лица евентуално от ден на ден ще свързват украинските партизански офанзиви против окупирани територии с интервенции, провеждани от организации, свързани с ислямския екстремизъм, в опит да отчуждят украинското партизанско придвижване от интернационалната общественост и да подкопаят апелите на Украйна публично да дефинира Русия като държавен спонсор на тероризма.

Атаките против законни съветски военни цели попадат в обсега на законната приложимост на мощ и не са терористични актове, нито има доказателства, които да допускат, че ислямистките екстремисти са направили тези офанзиви.
 Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков
Загинали и ранени след ракетна офанзива по Харков

Поредно нахлуване единствено за този месец

Руските сили направиха наземни офанзиви северозападно от Славянск, покрай границата сред Харков и Донецка област на 17 август . Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са се пробвали да настъпят покрай Богородично, на към 20 километра северозападно от Славянск. Украинският общоприет щаб означи също, че съветските сили са се пробвали да настъпят в покрайнините на Мазаниква (22 км северозападно от Славянск) и Ново Димитровка (35 км северозападно от Славянск).

Руски милиблогъри по-рано показаха, че боевете на линията Мазановка-Богородичне, която жестоко минава по границата сред Харков и Донецка област, са усложнени от гъсто залесения терен. Руските сили в тази зона евентуално ще продължат позиционните борби в тактически сложни горски зони, с цел да задържат позиции против украинските контраатаки. Руските сили в допълнение продължиха артилерийските удари по линията Изюм-Славянск и удариха украински позиции и цивилна инфраструктура в и към Славянск и Краматорск.
 Ракети по Харков, боеве в посока Бахмут
Ракети по Харков, боеве в посока Бахмут

Руската войска нанася удари с танкове, артилерия и авиация

Руските сили организираха лимитирани наземни офанзиви южно от Сиверск на 17 август. Украинският общоприет щаб съобщи, че съветските войски са се пробвали да напреднат към Веселе, на към 23 км югоизточно от Сиверск. Съобщава се също, че съветските войски са направили наземна офанзива покрай Спирне, на към 20 километра югоизточно от Сиверск. Руските сили продължиха въздушните и артилерийски удари в покрайнините на Сиверск.

Руските сили направиха поредност от наземни офанзиви североизточно и южно от Бахмут на 17 август. Украински и съветски източници оповестиха, че съветските сили се бият в региона на Соледар-Бахмутске (10 км североизточно от Бахмут). Частите на 6-ти казашки полк на Луганската национална република (ЛНР) продължиха опитите си да консолидират контрола над завода за гипс Knauf Gips Donbas в покрайнините на Соледар по автомагистрала Т1302, с цел да напреднат на югозапад към Бахмут.

Украинският общоприет щаб също заяви , че съветските войски правят набези в Билохоривка, на към 18 км североизточно от Бахмут по автомагистрала T1302. Руските интервенции на североизток от Бахмут евентуално са съсредоточени върху обезпечаването на надзор над този сегмент от T1302, с цел да се стигне непосредствено до Бахмут.
 Зеленски: Атакуваме в Запорожие, само че даваме отпор в Донбас
Зеленски: Атакуваме в Запорожие, само че даваме отпор в Донбас

Цялостната обстановка на фронта е без основни промени

Руските сили реализираха постепенни триумфи покрай границата на Донецка и Запорожка област, югозападно от град Донецк на 17 август. Украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили имат " непълен триумф " в посока Новомихайловка, на към 25 км югозападно от град Донецк.

Съобщава се, че съветските сили са направили наземна офанзива към Вугледар (45 км югозападно от град Донецк), евентуално с цел да заобиколят селището и да получат пряк достъп до локалния път, който минава сред Вугледар и Маринка, който е в югозападните околности на град Донецк.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР