Руското военно командване намекна, че се отказва от офанзивата към

...
Руското военно командване намекна, че се отказва от офанзивата към
Коментари Харесай

Русия се отказва от офанзивата към Киев

Руското военно командване загатна, че се отхвърля от офанзивата към украинската столица Киев, съобщи Би Би Си. Вместо това съветският агресор ще концентрира напъните си в Донбас.

Коментарът е изработен месец след началото на военната експанзия на Русия против Украйна, стартирана на три фронта. Руската войска нахлу и от север, само че опитите да превземе Киев са безспорен неуспех. Руската войска, представена от държавните медии, съобщи, че Москва е обмисляла два разновидността за своята „ специфична военна интервенция “ – един, която обгръща цяла Украйна, и различен, ориентирана особено към Донбас, Източна Украйна.

Новата инструкция на въоръжените сили на РФ може да значи, че поради провалите на терен в Киев и покрайнините му съветските сили ще съсредоточат цялото си внимание на изток. Руският агресор срещна яростна опозиция от цялото украинско население, което е стимулирано да отблъсна офанзивата и да се бори за своята независимост и народна власт.

Руски войски отчасти са се изтеглили от североизточната част на Украйна, откакто са понесли огромни загуби, оповестява украинската войска. Генералният щаб на Украйна твърди, че въпросните войски са изгубили повече от половината си личен състав и към този момент са минали съветската граница.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР