Русия твърди, че нейните сили са навлезли в граничния град

...
Русия твърди, че нейните сили са навлезли в граничния град
Коментари Харесай

Тежки сражения в Източна Украйна

Русия твърди, че нейните сили са навлезли в граничния град Волчанск, който се намира покрай втория по величина град в Украйна - Харков.

Украйна твърди, че в региона към момента се воят яростни боеве. Русия ускори нападенията си в региона, след изненадващите нахлувания през границата в петък, при които бяха завладяни минимум 9 обитаеми места. Хиляди цивилни са избягали към Харков, написа Би Би Си. По-рано украинската войска заяви, че Русия е разположила " обилни сили " - до пет батальона, и призна, че те са постигнали " тактически триумф ".

Междувременно стана ясно, че трима души са били убити, а четирима ранени при удар в индустриална зона в част от Източна Украйна, намираща се под контрола на Москва - в Краснодон, както го назовават руснаците, или Сорокино, както го назовават украинците. А съветски съд в анексирания Кримски полуостров постанови затвор до 16 години за петима украински жители, упрекнати в шерването на военно разузнаване с Киев, написа БНР.

А външният министър на Украйна Дмитро Кулеба и първата дама на Украйна Олена Зеленска са на посещаване в Сърбия, която поддържа топли връзки с Русия и не се причисли към интернационалните наказания, наложени на Москва поради войната в Украйна. Кулеба се срещна със сръбския министър председател Милош Вучевич, част от чийто кабинет са няколко министри с проруски визии, в това число двама, на които са наложени американски наказания. По-късно Кулеба ще беседва и с президента Александър Вучич.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР