Руското външно министерство официално изпрати в четвъртък своя отговор на

...
Руското външно министерство официално изпрати в четвъртък своя отговор на
Коментари Харесай

Русия представи отговора си на предложенията на САЩ за гаранции за сигурност



Руското външно министерство публично изпрати в четвъртък своя отговор на предложенията на Съединени американски щати за гаранции за сигурност, макар спорните информации по-рано денем от страна на външния министър Сергей Лавров и заместник-министъра на външните работи Александър Грушко.

В документа министерството показва възходяща угриженост по отношение на разширението на НАТО в района и повтаря, че не се възнамерява " съветска инвазия " в Украйна.

Русия упорства за евакуиране на всички американски сили от Централна и Източна Европа.

" Ако Украйна бъде призната в НАТО, ще има действителна опасност режимът в Киев да се опита " да си върне " Крим със мощ, привличайки Съединените щати и техните съдружници, в сходство с член 5-ти от Вашингтонския контракт, в директен въоръжен спор с Русия с всички произлизащи от това последствия ", се показва в документа.

Според организация РИА, в документ също по този начин се показва, че руснаците не виждат изцяло желание от страна на Съединени американски щати да се придържат към правилото на сплотеност във връзка с сигурността.

Русия чака съответни оферти от Съединени американски щати и НАТО по отношение на неналичието на по-нататъшно разширение на алианс на изток, оповестява РИА.

Според цитирания от организацията документ, повторната ескалация изисква Украйна да съблюдава споразуменията от Минск и да на страната да не се доставят повече оръжия. Проблемите с контрола на въоръженията не могат да се преглеждат настрана от другите тематики.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР