Необичайно оръжие: Русия не може да се справи с летящата

...
Необичайно оръжие: Русия не може да се справи с летящата
Коментари Харесай

Необичайно оръжие: Русия не може да се справи с „летящата тухла“ на Украйна


Необичайно оръжие: Русия не може да се оправи с „ летящата тухла “ на Украйна. Необичайно оръжие: Русия не може да се оправи с „ летящата тухла “ на Украйна. В началото на април Киев употребява модифициран Aeroprakt A-22 Foxbat,
с цел да нападна фабрика за произвеждане на дронове.
През последните седмици Украйна разчита на извънредно оръжие за нанасяне на удари надълбоко в съветската територия: малък безпилотен аероплан, препълнен с експлозиви, който наподобява на някои разновидности на самолета Cessna с витло, написа Business Insider.
Леките самолети с неподвижно крило,
следени при офанзивите тази пролет, се движат на дребна височина и доста по-бавно, в сравнение с ракета с отдалечен обхват.

Въпреки това се оказаха способни да заобикалят системите за противовъздушна защита на Москва и да изминават
невредими стотици километри, с цел да доближат задачите си
надълбоко в територията на съперника, написа „ Фокус “.

Експертите настояват, че тези самолети акцентират триумфа на новаторската украинска стратегия за безпилотни летателни апарати с огромен обхват на деяние, която Киев употребява за гонене
на съветски военни и енергийни обекти.
В началото на април Киев употребява модифициран Aeroprakt A-22 Foxbat, с цел да нападна фабрика за произвеждане на дронове в Република Татарстан в Русия. Малкият, ултралек състезателен аероплан е създаден и се създава в Украйна и коства по-малко
от 90 000 $ (165 146 лева) за численост.
Според известията по-късно през месеца Украйна се е пробвала да нанесе спомагателни удари с сходни безпилотни самолети, макар че не е ясно до каква степен сполучливи са били те.
Миналата седмица аероплан,
който наподобява сходен на А-22, е бил видян при нахлуване против петролна рафинерия в Република Башкортостан, още по-навътре в Русия.

Многобройни разследващи източници са споделили фрагменти, на които се вижда по какъв начин самолетът се издига
гладко над оборудването.
Фабиан Хофман, докторант в Университета в Осло и специалист по сигурността, към този момент писа, че „ в света на ракетните системи “ самолетът е „ всъщност летяща тухла “.
Но макар че самолетът може да наподобява жестоко
съединен, той въпреки всичко е „ много комплицирана оръжейна система “, защото съществуващият планер и мотор към момента би трябвало да се комбинират с експлозиви и технология за ориентиране, е декларирал по-късно той в изявление за Business Insider.
Самолетът наподобява се движи
на относително дребна височина, както се вижда на фрагментите, което затруднява следенето му от радарите.
И в случай че Украйна успее да откри кулоар,
който няма уместно покритие на противовъздушната защита, тогава дронът може дейно да проникне тъкмо през съветската територия – сподели Хофман.

Освен това, като се има поради структурата му, самолетът може да бъде сгрешен с цивилен аероплан, а не със опасност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР