Трикратният световен шампион Макс Верстапен с Ред Бул спечели състезанието

...
Трикратният световен шампион Макс Верстапен с Ред Бул спечели състезанието
Коментари Харесай

Макс Верстапен постигна петата си победа за сезона

Трикратният международен първенец Макс Верстапен с " Ред Бул " завоюва надпреварата за Гран При на Реджо-Емилия, седми кръг от международния шампионат във Формула 1.

Нидерландецът започва от първа позиция и финишира първи, записвайки 59-а победа в кариерата си. Втори на 0.725 секунди остана Ландо Норис (Великобритания) с " Макларън ", който беше най-бърз в края на надпреварата и беше доста покрай триумфа. Трети се подреди Шарл Льоклер (Монако) с " Ферари ", който записа първи подиум на пистата " Имола ".

Норис натисна Верстапен в заключителните стадии на надпреварата, като международният първенец се оплака от гумите си. Британецът понижи изоставането си от към шест секунди до по-малко от една, влизайки във финалната обиколка, само че Верстапен удържа триумфа.



Ландо Норис победи международния първенец при първата победа в кариерата си преди две седмици в Маями.

Верстапен записа пети триумф от началото на сезона. Той води безапелационно в класирането при водачите пред Льоклер, който се изкачи на втора позиция. Серхио Перес (Мексико) с " Ред Бул " е трети, откакто през днешния ден приключи на осмо място.

Следващият старт от сезона е в Гран При на Монако идващия уикенд.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР