Руско-украинска война ПолитикаУкрайна и Русия се приближават към примириеБюджет и

...
Руско-украинска война ПолитикаУкрайна и Русия се приближават към примириеБюджет и
Коментари Харесай

„Безпрецедентна помощ“: Байдън активира още $800 млн. за Украйна

Руско-украинска война ПолитикаУкрайна и Русия се доближават към примириеБюджет и финансиПравителството не изключва войната да доближи Молдова
Съединените щати ще похарчат 800 милиона $ за военна и филантропична помощ за Украйна. Средствата ще отидат за дронове, 800 зенитни системи, 9000 противотанкови системи, 7000 дребни картечници, както и за гранатомети и пушки. С това общата финансова поддръжка на Вашингтон за Киев надвишава 1 милиарда $ от началото на нашествието.

С новия пакет, утвърден тази седмица, Съединени американски щати имат за цел както да оказват помощ за грижите за над 3 милиона украинци, разселени вследствие на войната, по този начин и да укрепят защитата на страната, до момента в който съветските сили се пробват да обкръжат столицата Киев.

Този нов пакет самичък по себе си ще даде невиждана помощ на Украйна “, сподели Байдън в Белия дом часове откакто украинският президент Володимир Зеленски се обърна към Конгреса на Съединени американски щати с искане за повече помощ в битката против нашествието.

Байдън осъди съветския президент Владимир Путин за нанасяне на „ ужасяващо опустошаване “. Той увери, че Съединени американски щати са непоколебими в поддръжката за Украйна.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР