Руският външен министър Сергей Лавров посочи във вторник, че проектът

...
Руският външен министър Сергей Лавров посочи във вторник, че проектът
Коментари Харесай

Лавров: Северен поток-2 не е политически инструмент

Руският външен министър Сергей Лавров уточни във вторник, че планът за газопровода " Северен поток-2 " не би трябвало да се употребява като инструмент в " политическите игри ". Москва споделя визията на европейските си сътрудници, че планът е " чисто търговски ", уточни още той, съобщи БНР.

Според него налагането на Съединени американски щати на техния по-скъп полутечен газ на Европа под претекст да обезпечат енергийната сигурност на континента съставлява лъжлива процедура, целяща да навреди на съветските съперници. Говорейки за вероятни едностранни наказания на Съединени американски щати против " Северен поток-2 ", съветският върховен посланик означи, че " единствено глобите, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, са законни " и че " всичко останало се пробва да подкопае интернационалното право и да подкопае правилата на Хартата на Организация на обединените нации ".

Пред студентите и преподавателите от Московския държавен институт за интернационалните връзки, Лавров също по този начин уточни, че тази седмица ще се състои видеоконференция на външните министри на страните Г-20, съобщи ТАСС. " Тази седмица ще се организира видеоконференция сред външните министри на Г-20. В момента ръководител на Г-20 е Саудитска Арабия и тя ще провежда срещата ", означи Лавров.

Руският посланик добави, че Москва се готви да организира видеоконференция на външните министри на БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка) през идващите дни. Групата Г-20 беше основана по време на конференция в Берлин на 16 декември 1999 година Нейни членове са: Русия, Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Южна Корея, Мексико, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Африка, Япония и Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР