Руският президент Владимир Путин поздрави за куража арменския министър-председател Никол

...
Руският президент Владимир Путин поздрави за куража арменския министър-председател Никол
Коментари Харесай

Путин: Арменският премиер взе болезнено решение

Руският президент Владимир Путин поздрави за куража арменския министър-председател Никол Пашинян, подложен на критика в страната си за примирието, което утвърди успеха на Азербайджан в траялата шест седмици война за Нагорни Карабах, заяви AFP.

Споразумението, подписано на 9 ноември сред Баку и Ереван под патронажа на Москва, обезпечи обилни териториални придобивки на Азербайджан и е считано за злополука от доста арменци, които желаят оставката на Пашинян. В Ереван се стигна и до митинги и конфликти.
" Арменското държавно управление бе задължено да вземе доста мъчно, само че належащо решение ", съобщи съветският президент Путин. " Тези решения бяха мъчителни и изискваха персонален кураж от арменския министър председател ", сподели Путин и увери, че " нашата задача в този момент е да подкрепим арменския министър председател и неговия екип и да организираме кротичък живот " в Нагорни Карабах.
Контингент от 2000 съветски военни бе ситуиран за поддържане на мира и за гарантиране на сигурността на Лачинския кулоар - единствения останал път, свързващ Нагорни Карабах с Армения. По силата на съглашението от 9 ноември Армения се ангажира да отстъпи три окръга - Лачин, Калбаджар и Агдам - които бяха отвън контрола на Азербайджан от 1994 година Процесът по връщането им завърши през вчерашния ден. Нагорни Карабах по силата на интернационалното право е част от Азербайджан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР