Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган

...
Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Путин и Ердоган нарекоха Турски поток исторически проект

Руският президент Владимир Путин и турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинираха "Турски поток " като исторически план. Двамата откриха през днешния ден публично газопровода в Истанбул.
Руският президент Путин означи, че съдействието сред Русия и Турция към този момент дава ползотворни резултати. Той дефинира "Турски поток " като неповторим план. По думите му този газопровод ще даде позитивно въздействие освен върху Турция, само че и за ползвателите на природен газ в Европа.
Владимир Путин посочи, че "Турски поток " е издигнат по новаторска технология. Той уточни, че по дъното на Черно море са се полагали по 6 км тръби дневно. Руският президент благодари на турския си сътрудник, че е показал политическа воля и е отстоявал турските ползи.
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган дефинира "Турски поток " като неповторим план от енергийна позиция за Турция. По думите му от газопровода ще се възползват над 53 млн. европейски консуматори.
Проектът "Турски поток " свързва непосредствено Руската федерация с газотранспортната мрежа на Турция. Дължината на морския сектор на "Турски поток " е 930 км през Черно море - от Анапа в Русия до Къйъкьой в Турция. Максималната дълбочина на тръбите е до 2200 м във водите на Черно море.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР