Руският президент Владимир Путин и турският му колега ще присъстват

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега ще присъстват
Коментари Харесай

Путин и Ердоган правят първа копка за сухопътната част Турски поток

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник ще участват през днешния ден на гала по полагане на основите на газопровода " Турски поток ".
 Шефът на Газпром: След 2 години газ от Турски поток може да минава и през България  Москва: България има интерес, само че няма съответни сделки за Турски поток
От през днешния ден стартира построяването на сухопътното трасе на оборудването, откакто морският сектор към този момент беше приключен. Двамата ще се срещнат в Истанбул, след което с хеликоптер ще отпътуват до нефтена платформа, на която ще се организира церемонията.

" Турски поток ", който Владимир Путин предложи преди няколко години на Турция след отхвърли на България да взе участие в строителството, включва две обособени линии. Едната линия е предопределена за потреблението на турския пазар, а другата – за европейските клиенти. Гърция интензивно лобира втората линия да минава през нейна територия и да стига до Италия. Има и вид тръбата да минава през България и да стига до Сърбия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР