Руският печат коментира политическото бъдеще на опозиционера Сергей Удалцов, освободен

...
Руският печат коментира политическото бъдеще на опозиционера Сергей Удалцов, освободен
Коментари Харесай

Русия освободи виден опозиционер. Идват ли нови протести?

Руският щемпел разяснява политическото бъдеще на опозиционера Сергей Удалцов, освободен през вчерашния ден след приключване на 4,5-годишна присъда за образуване на огромните митинги против президента Владимир Путин в Москва през 2012 година Наблюдателите са сигурни, че щом се възвърне, водачът на лявата " улица " ще възобнови дейната си политическа активност, написа " Газета ". Удалцов има политическа воля и храброст. Избирателите в Русия ще го оценят, тъй като ползата към външната политика спада, икономическите компликации порастват и протестните настройки ще се ускоряват, разяснява политологът Абас Галямов.

Най-близкият съидейник на Удалцов Сергей Сахнин, преследван по същото " дело за Блатния площад ", само че избяга в Швеция, подлага на критика опозиционното им придвижване " Ляв фронт " като " прекомерно коренно " и " откъснато от живота ". " Тогава властта много елементарно се оправи посредством репресии и агитация с нас, само че не и с фундаменталните аргументи за рецесията. Затова са неизбежни нови обществени и политически земетресения ", споделя той.

Политическият бежанец установи тотална рецесия на неолиберализма в целия свят и предвижда, че тя ще бъде посрещната с " нови извънсистемни отговори ", каквито вижда в този момент в лицето на Доналд Тръмп, Марин Льо Пен и други западни политици. Логично е съгласно него неолибералният режим в Русия да бъде посрещнат с " отговор отдясно " - това е опозиционерът Алексей Навални, " който към този момент стана един съветски Тръмп ", и " отговор отляво ", какъвто може да стане Сергей Удалцов.

Днешната действителност в Русия е доста друга от 2012 година, когато опозиционните водачи се сплотиха и изведоха на улиците рекорден брой хора. Сега Навални е единствен лидер на митинга. Блатният площад опустя, а главният запас на опозицията е още прекомерно млад, отбелязва " Московский комсомолец ".

Вестникът цитира анализатора Галямов, съгласно който е най-разумно за Удалцов да се причисли към така наречен систематична съпротива - парламентарната компартия на Русия. " Първо, той ще получи поддръжка и опция за открита политическа активност, второ - от него ще имат интерес " самите комунисти поради спадащата си известност, разсъждава специалистът.

Колегата му Константин Калачов обаче счита, че Удалцов ще избере " извънсистемната съпротива " - " хора с неговите възгледи са напускали комунистическата партия, а не противоположното ".

Парламентарните способи за битка не са за Удалцов. След тестване като пандиза той мъчно би се уплашил от нови репресии. " Но има ли какво да каже на света? Проблемът на революционерите е, че нямат положителна стратегия ", прибавя Калачов.

Опозиционната Партия на националната независимост (ПАРНАС) на Михаил Касянов възнамерява две огромни прояви, на които кани и други демократи - партията " Яблоко " и Партията на напредъка, ръководена от Алексей Навални, написа " Независимая газета ", представен от Би Би Си.

За 3 септември в Москва е планувано шествие под наслов " Нашият град ", което може да вдигне интензивността на идните общински избори. А на 26 август в столицата и в провинцията се провеждат манифестации " За свободен интернет ", прецизира изданието по отношение на протестните настройки в Русия във връзка усилването на контрола и рестриктивните мерки в мрежата.

От началото на август Съветът по човешките права към президента на Русия дружно с националната армия създава ремонти в закона за митингите и работната група твърди, че е стихотворец курс към намаляване на репресивния му темперамент, написа " Комерсант ".

Според омбудсмани законът ще бъде конкретизиран и банален, а несъразмерната му суровост подтиква хората да излизат на улиците. Същевременно горната камара на съветския парламент разисква дали законът да забрани малолетни да вървят по неразрешени манифестации, показва всекидневникът.

През февруари Европейски съд по правата на човека се произнесе по жалбите на 23 съветски жители с отхвърлени от управляващите молби за обществени прояви. Според съда са били нарушени правото на независимост на събиранията и на обективен правосъден развой. Той задължи Русия да изплати на ищците общо над 183 000 евро. Но правозащитниците не чакат решението на Европейски съд по правата на човека да донесе промени в съветския закон за митингите и неговото използване, добавя " Комерсант ".

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР