Русия значително засили ударите по Харков. Градът, вторият по големина

...
Русия значително засили ударите по Харков. Градът, вторият по големина
Коментари Харесай

Битката за Харков: Руските сили са подложили града на унищожителни бомбардировки

Русия доста ускори ударите по Харков. Градът, вторият по величина в Украйна, бе ударен на два пъти в разстояние на часове, с управляеми авиационни бомби и ракети. Организация на обединените нации съобщи, че офанзивите против гражданска инфраструктура в Украйна са се нараснали неведнъж, с широкообхватни филантропични последствия. Над 7500 души са били евакуирани в Харковска област след последната атака на Москва – най-голямата от началото на пълномащабната война.

Но доста поданици към момента са в обстрелваните региони – без достъп до храна, медицински грижи, електричество и газ. Ескалацията принуди президента на Украйна да анулира визити до Испания и Португалия.

А гостуващият в Украйна държавен секретар на Съединени американски щати се стреми да повдигне духа на украинците.
Дойдох в Украйна с обръщение: вие не сте сами. Съединените щати са до вас от първия ден. Ние сме с вас през днешния ден и ще останем до вас, до момента в който сигурността на Украйна, нейният суверенитет, способността ѝ да избира личният си път не бъдат обезпечени.
Антъни Блинкън – държавен секретар на Съединени американски щати

Последният пакет от американска военна помощ най-сетне е на път след месеци на закъснение в Конгреса. Блинкън сподели още, че страната ще отпусне в допълнение финансиране за отбранителните потребности на Украйна в размер на 2 милиарда $. Помощта ще бъде предопределена за подсилване на индустриалната база на Украйна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР