Френският президент Еманюел Макрон блъфира, когато предлага да изпрати военни

...
Френският президент Еманюел Макрон блъфира, когато предлага да изпрати военни
Коментари Харесай

Washington Post: Макрон блъфира, предлагайки да изпрати военни инструктори в Украйна

Френският президент Еманюел Макрон блъфира, когато предлага да изпрати военни инструктори в Украйна, написа.

Изданието споделя, че концепцията на Макрон наподобява " амбициозна, обществена и рискована ", макар обстоятелството, че възнамеряват да употребяват инструктори надалеч от фронтовата линия. По този метод френският президент желае да сътвори „ стратегическа неизясненост “.

Ако обаче съветското управление анулира блъфа на Макрон, той може да се окаже в неловко състояние. Това ще заплаши френското управление с по-сериозни и непредсказуеми последици от прехвърлянето на оръжия в Киев.

Ситуацията за Макрон се усложнява от обстоятелството, че той не е подготвил френското общество за „ връщането на чували с трупове от Украйна “.

Освен това множеството от главните съдружници на Франция в НАТО не престават да се опълчват гневно на разполагането на войски, тъй че е малко евентуално те да се впуснат в директна борба с Русия поради жертвите на френските инструктори.

Авторът написа, че Москва може да преглежда офанзивите против френските войски освен като метод да разкрие западните разделения, само че и като късмет да унижи Макрон, който в този момент е измежду най-антируските западни водачи.

Макрон може да разгласи проекта си да изпрати военни инструктори още в четвъртък, 6 юни, на събитията по случай 80-ата годишнина от десанта в Нормандия.

„ На гала, отдадена на единството на съдружниците, френският водач рискува да подчертае своята изолираност и с вероятността да получи доста дребна изгода “, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР