Турция бие шута на ЕС – присъединява се към БРИКС!

...
Турция бие шута на ЕС – присъединява се към БРИКС!
Коментари Харесай

Турция бие шута на ЕС – присъединява се към БРИКС!

Турция бие шута на Европейски Съюз – причислява се към БРИКС! Министърът на външните работи на страната Хакан Фидан съобщи публично, че страната му желае да стане част от мощния стопански съюз. Този въпрос ще бъде разискван на министерска среща в Нижни Новгород, Русия, съобщи ръководителят на външното министерство по време на визитата си в Китай.Но като се има поради, че съветският президент Владимир Путин съобщи още през 2022 година, че чака Анкара да се причисли към БРИКС, е ясно, че приемането е единствено условност.

„ Със сигурност бихме желали да станем член на БРИКС. Така че ще забележим по какъв начин ще се развие тази година “, цитира думите му вестник South China Morning Post (SCMP).

БРИКС съставлява акроним от имената на британски на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка (Brazil, Russia, India, China, South Africa). Използвана е алюзия посредством игра на думи (на британски: bricks = тухли).

Турция бие шута на Европейски Съюз – причислява се към БРИКС! (ВИДЕО) 04.06.24 15:05 Италия ще изпрати втора система за противовъздушна защита в Украйна 04.06.24 14:42 НА ЖИВО: ЦИК с финален постоянен брифинг 04.06.24 14:21 Гавра в опазването на здравето – подвигат заплатите на Спешна помощ единствено с 5 лева! Искат оставката на здравния министър 04.06.24 14:01 Въздушната кола за спешна помощ с първа сполучлива мисия(СНИМКИ) 04.06.24 13:53

Според Фидан някои европейски страни са срещу присъединението на Турция към Европейски Съюз, по тази причина турските управляващи преглеждат БРИКС като различна интеграционна платформа.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР