Руският научно-изследователски институт по експлоатация на АЕЦ започна разработване на

...
Руският научно-изследователски институт по експлоатация на АЕЦ започна разработване на
Коментари Харесай

Русия разработва цифрови двойници на АЕЦ с малка мощност

Руският научно-изследователски институт по употреба на АЕЦ стартира създаване на цифрови двойници на атомни електроцентрали с дребна мощ с реакторни съоръжения РИТМ-200Н и „ Шелф-М “. Цифровият двойник ще включва изчислителни кодове, моделиращи физическите процеси в реактора (топлохидравличните, неутронно-физическите и електротехническите) в другите режими на употреба, средствата за моделиране и моделите, базите данни и сервизното програмно обезпечаване.

На цифровия двойник може да се отработват проектно-конструктурските решения до реализирането им в метал, да се ревизира съвместимостта на оборудването и системите на ръководство, да се решат въпросите, свързани с сигурността и да се образова личния състав. Цифров двойник за АЕЦ с дребна мощ се основава за пръв път в Русия.

„ Фактически в околните няколко години създаването и доставката на цифрови двойници дружно с изделията може да се трансформира в стандарт. Основните области, в които те се употребяват, са произвеждане, превоз, енергетика, медицина и опазване на здравето “, съобщи ръководителят на плана Александър Михалчук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР